lördag 27 april 2019

Sommar på den lilla ön i havet - Jenny Colgan
Jenny Colgan äe en av mina favorit författare i genren  feelgood. Hon har ett härligt sätt att berätta, och hennes miljöskildringar får mig att vilja packa väskan och bums dra till de mysiga miljöerna. Den här boken är inget undantag, den har allt det där skotska som jag vill ha, allt från skotsk mat med häftiga seder och fester till intressanta människor och självklart en och annan kilt och säckpipa. Däremot tycker jag inte att karaktärerna är så särskilt speciella, snarare är de ganska tråkiga och platta och personbeskrivningarna lyfter inte i den här boken.

En lättsam bok som är charmigt och underhållande och jag blir alltid glad när jag läser Jennys böcker, dock gillade jag hennes serie om bageriet mer än den här men jag ska läsa del två i serien, Tillbaka till den lilla ön i havet, för att se om den snäppar upp något, vilket jag verkligen hoppas.

Jag har lyssnat på den här boken och uppläsaren Kerstin Andersson är inte min största favorit, men det funkar. Gillar inte hennes sätt att ibland övertolka vissa karaktärer.Handling
Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna.

Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet.

Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort.

För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.


Författare: Jenny Colgan
Titlel: Sommar på den lilla ön i havet
Utgiven av:Massolite förlag
ISBN: 9789176795675
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel Uppläsare Kerstin Andersson
Läs även andra bloggar om boken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar