torsdag 26 december 2019

Julafton på den lilla ön i havet - Jenny Colgan


Den tredje boken om den lilla ön är outstanding den bästa hittills. Den innehåller precis allt en feelgoodbok ska innehålla, du får glädje, sorg, vänskap, kärlek. En underbart varm och känslosam bok som får känslorna i kroppen att åka berg och dalbana. Jag skrattar, ler och snyftar. Jenny är så bra på miljö och personbeskrivningar, det är såpass att jag vill packa väskan och dra till den lilla ön Mure, jag vill hälsa på min nya familj! 

Mitt omdöme 

Vill du mysa? Vill du må bra? Då har jag lösningen. Läs böckerna om Flora och gänget boendes på den lilla ön Mure. Du kommer inte att bli besviken, jag lovar! 
Feelgood när den är som bäst, charmig, kärleksfull och nyanserad. Dessutom mycket underhållande.
Ett tips läs dem i ordning för att bli ett med gänget!

Del 1 läs om den här
Del 2 läs om den här
           

Handling
Julen är en tid för att mysa framför brasan och kanske njuta av den skotska klassikern sirapskaka med hutt - om du inte råkat bli gravid med din före detta chef förstås, och inte vet hur du ska berätta det för honom. Kommer Flora att samla modet och avslöja sanningen för sina nära och kära? Och kommer hennes pojkvän Joel tycka att hon är bärare av goda nyheter - eller kommer den här julen bli lika gråkall som högländerna i midvintertid?

Samtidigt försöker Saif, läkare och flykting från det krigshärjade Syrien, njuta av sin första västerländska jul tillsammans med sina söner. Hans fru är dock fortfarande saknad, och hennes frånvaro påverkar dem alla. Kan familjen finna tröst och glädje ändå?

Följ med till ett vackert nordligt hörn av världen, till gemenskapen på Mure, och upplev en höglandsjul du sent kommer att glömma!


Författare: Jenny Colgan
Titlel: Sommar på den lilla ön i havet
Utgiven av: Norstedts
ISBN: 9789113094168
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel Uppläsare Irene Lindh
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar