torsdag 24 september 2020

Överlevare, Att bli hel efter en trasig barndom - Elaine Eksvärd


En öppen och mycket självutlämnande berättelse där författarens syfte är att få oss att vakna upp och få förståelse för hur utspritt detta elände är. Och att ge oss verktyg tips och råd på hur vi på bästa sätt ska hantera om vi får veta att någon vi känner är utsatt.
En mycket angelägen bok med ett budskap som verkligen aldrig nog kan belysas.

Boken har i alla fall hjälpt mig att förstå saker som jag tidigare inte hade en aning om och framför allt att få en insikt och en djupare förståelse för hur jag ska agera i fall om någon vill prata med mig. Kunskaper som jag önskar att alla ska få. Därför uppmanar jag just dig som läser min recension att bums läsa den här viktiga boken för ju fler vi är som får kunskap ju fler är vi som kan stötta.

Om boken 
”Överlevare” är uppföljaren till ”Medan han lever” där Elaine Eksvärd bröt tystnaden om hur pappan utnyttjade henne sexuellt. Nu skildrar hon hur det är att leva med konsekvenserna av övergrepp i barndomen. Elaine skildrar öppenhjärtigt de gånger hon valt fel väg och hur hon satte kärleken på spel – men fick den tillbaka. Hon beskriver hur man kan ta sig vidare, bortom skam och sorg. Det är en bok för den som själv är överlevare, för anhöriga och de som vill förstå dem som blivit sexuellt utnyttjade. Men också en bok för alla med trasig barndom som önskar ett helt vuxenskap. Elaine Eksvärd är grundare till föreningen Tre ska bli noll som jobbar mot sexuella övergrepp där barn vistas.

Författare: Elaine Eksvärd 
Titlel: Överlevare, Att bli hel efter en trasig barndom 
Betyg: 🌟🌟🌟🌟
Förlag: Esterbonnier Forum
Storytel: Elaine Eksvärd 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar