onsdag 16 september 2020

Lättklätt i tryckkammaren - Karin Brunk Holmqvist

 


Karin är ett säkert kort på feelgoodhimlen, man får det man förväntar sig. Som vanligt är den här berättelsen en fullträff. Faktiskt en av Karins bättre enligt mig.

Det är en otroligt charmig berättelse som inkluderar allt från lättklädda damer till ett mystiskt hemmabygge.
Såklart bjuds vi på mysiga miljöer från Karins Österlen och givetvis lite udda och 
lagom tokigt med charmiga karaktärer, man kan inte annat än gilla dem. Rappa repliker som får mig att le och mysa.
Boken är lättläst och bjuder på en hel del eskapader och tokigheter.


Handling

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället. Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!

Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer

Annat är det hos Lutz, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig. Är det Frankensteins monster som döljer sig under presenningen, oroar sig Adolf.

Ja, märkliga ting sker i bygden. Det viskas om osaliga andar, och någon kör omkring i en gammal likbil med en amerikansk flagga vajande från antennen. Ljunglyckorna kommer aldrig bli sig likt igen.

Författare: Karin Brunk Holmkvist
Titlel: Lättklätt i tryckkammaren 
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus &Adlibris
Storytel Mattias Linderoth

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar