tisdag 29 september 2020

Mormors val - Kaj Branzell


Det här är den fristående fortsättningen om 78-åriga Anna-Lisa. Du får en underhållande feelgoodbok med hög charmfaktor och med ett driv så att det aldrig blir tråkigt. Berättelsen spinner på temat om att det är aldrig är för sent Så ta steget och våga leva fullt ut.
Kaj har ett förträffligt sätt att beskriva känslor på och påminner oss att förälskelse är fint oavsett ålder.
Anna-Lisa måste göra en massa val och hon upplever kärlek som tar sig lite konstiga vägar. Härlig vänskap men även en del dramatik. Sist men inte minst humor i mängder.

Boken har ett bra driv med fartfyllda inslag och den lilla oväntade tvisten på slutet ger extra poäng.En äkta pärla att skratta till.
Stort extra plus är bokomslaget som jag verkligen älskar.
Jag tycker att du ska läsa den tidigare boken Mormor på rymmen först för att få störst behållning men det är inget måste.


Handling
Anna-Lisa, snart 77 år, är skrämd över tanken att sitta i soffan och glo på minnessaker i väntan på döden. Hennes trygga men lite tråkiga man, revisorn Ove, dog ett par år tidigare. Deras dotter Susanne, som är pappas flicka, har ärvt sin fars sätt att dominera Anna-Lisa liv och stoppar gärna fingrarna i sin mammas plånbok. Ljusglimtarna i Anna-Lisas liv är barnbarnet Jespers sällsynta besök. Jesper är dykinstruktör i Thailand och Anna-Lisa vill mer än gärna åka och hälsa på honom.

Men när dottern Susanne ännu en jul vägrar sin mamma att följa med till Thailand och tillbringa juldagarna med Jesper, fattar Anna-Lisa sitt beslut. Utan att nämna något för sin dotter drar hon iväg till staden Torrevieja i Spanien. Här börjar Anna-Lisa leva som hon aldrig levt tidigare och blir till och med kär. Kanske för första gången i sitt långa liv. Men i det nya paradiset dyker faror upp och hotar Anna-Lisas nya liv. Med hjälp av sina vänner och sin nyfunna tro på sig själv lyckas hon med nöd och näppe klara sig ur de mest pikära situationer ...

"Mormor på rymmen" är en feelgood-roman i högt tempo med en del äventyrliga inslag, många tokigheter och färgrika karaktärer.

Tack till Stellarförlag och till Kaj att jag fått nöjet att läsa denna underbara bok!!!


Författare: Kaj Branzell
Titlel: Mormors val 
Utgiven avStellarförlag

Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
StellarförlagBokus & Adlibris
Storytel: Anna Godenius 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar