onsdag 23 september 2020

Mystiska platser & olösta mysterier - Sarah Sheppard


I den här härliga boken finns det många spännande saker att upptäcka. Det är en helmysig bok i storlek som en gammal hederlig atlas. Det gillar jag. 
Det är många och intressanta bilder på varje uppslag så man kan försvinna in i faktans underbara värld i flera timmar.


                                   
Jag fastnade för mysteriet med Bermudatriangeln och hjälp vad mycket saker det fanns att lära sig om den.
Jag har testläst den med två av mina barnbarn varav den äldsta 5 1/2 år tyckte den var spännande men lite svår att förstå medan min 3- åring inte alls uppskattade texterna men gillade att vi pratade om bilderna. Så till slut gav jag upp läsandet och vi pratade bok i stället. 

Jag har svårt att se att den skulle passa det ålderspannet 3 -6 år. Jag tror att till och med för en 6 - åring kan den bli lite väl svår. Dock som gammal lärare i låg- mellanstadiet så tror jag att där är det är ypperlig bok att ha, där skulle den fungera utmärkt.

Dessutom tror jag att vi vuxna skulle älska den, i alla fall gör både min man och jag det!


Om boken

Med Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare nådde Sarah Sheppard 100 000-tals nyfikna läsare. Den här boken har samma stora atlasformat och tar oss med på en rundresa till mystiska och spännande platser!

Lockas du av klassiker som Bermudatriangeln, Påskön, Atlantis eller den heliga graalen? Vill upptäcka slukhål, jordens djupaste grotta eller varmaste plats? Eller är det kryptozoologin som får ditt hjärta att slå snabbare? Bigfoot, Yetin eller den mongoliska dödsmasken kanske? Eller ett modernt mysterium - vart tar alla udda strumpor vägen? När Sarah Sheppard förklarar det oförklarliga ryms det mesta och lite, lite till!

Sarah Sheppards faktaböcker står i en klass för sig. Med kunskap och finurlig humor har hennes underhållande och spännande faktaböcker älskats av tiotusentals läsare i alla åldrar. Från dinosaurier och viktiga kartor till hajar och äventyrliga resor har hon gång på gång tagit oss med jorden runt på äventyr. I Mystiska platser och olösta mysterier ryms allt från legender och folktro till ouppklarade brott och märkliga naturfenomen. Sjunk in i en värld av rymdvarelser, städer av guld och mytomspunna artefakter. Res hemma i soffan eller planera en riktigt spännande semester!
                  
Här är två gubbar som jag också blev väldigt nyfiken på och fick mycket ny kunskap om. Det är herrarna Leonardo Da Vinci och Filosofen Platon

Titel: Mystiska platser & olösta mysterier
Författare: Sarah Sheppard
Betyg: 🎈🎈🎈 / 3 Betyget hade blivit högre om texten varit anpassad för rätt ålder
Förlag: BonnierCarlsen

Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar