söndag 6 september 2020

Systrarna på heden, Ett Bronté mysterium - Bella Ellis


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga...jo förresten LÄS den här helt magiska berättelsen om du som jag älskar historiska böcker. Den har allt!!!
Den är spännande, fängslande men det finns även en underton av brittisk humor.
Intrigen är oförutsägbar och jag greppade inte vem mördaren var för ens precis i slutet. Ja säger då det! Alla dessa tvister och vändningar, jag älskade det.

Jag läste på insidan av bokomslaget något som jag bara måste citera.
"Brontê - entusiasterna kommer att njuta av karaktärsteckningen och miljöerna, de oväntade vändningarna, handlingens gotiska inslag och den feministiska undertexten." Times Literary Supplement

Miljöer, personporträtten och handlingen är så skickligt gjort att man vill inte att boken ska ta slut. Jag vill ha mer av systrarna Charlotte, Anne och Emelie och deras ibland allt för tokiga idéer. Språket är tidstypiskt och drivet är så där lagom för en bok i den här genren. Det går inte att sluta läsa , måste få veta vem är den skyldige...
Den här boken kvalificerar sig till en av de bättre i den här genren jag läst på väldigt länge.
Vad jag förstår så ska det komma flera och jag kan inte annat än jubla.

Film? JA, tack det hoppas jag.

Handling
Yorkshire, 1845. Mörka rykten sprids över heden. En ung kvinna har försvunnit från sitt hem, och lämnat två små barn och en ansenlig mängd blod efter sig. Nyheten når snart prästgården, där husets döttrar Charlotte, Emily och Anne precis har återförenats för första gången på flera år. De blir både skakade och fascinerade av det mystiska försvinnandet, och när ingen engagerar sig i kvinnans öde bestämmer de sig för att tillsammans ta reda på sanningen. Och som Charlotte uttrycker det, att upptäcka är att läsa mellan raderna det är att se det som inte finns där . Allteftersom undersökningen fortskrider finner de sig stångas mot ett samhälle som är övertygat om att kvinnans plats är i hemmet, och när de närmar sig gåtans lösning inser systrarna på heden att de själva är i fara.

💜
Kvinnan bakom den Brontë-inspirerade pseudonymen Bella Ellis är den välrenommerade författaren Rowan Coleman. Första gången hon besökte den berömda prästgården i norra England som var Brontësystrarnas hem var hon tio år gammal, och i samma stund som hon klev över tröskeln tog en livslång kärlek till Charlotte, Emily och Anne, till deras liv, deras böcker och arvet de lämnat efter sig, sin början.
💜
Tack för recensionsex.

Författare: Bella Ellis
Titlel: Systrarna på heden, Ett Bronté mysterium 
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Storytel: Alexandra Zetterberg Ehn
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken

2 kommentarer: