torsdag 17 september 2020

Nu börjar vi skolan - Katja Tydèn & Ingrid FlygareI den här lila pärlan får vi  följa några barn som börjar förskoleklass, alla med sina egna tankar och upplevelser. Varje karaktär har sin egna berättarröst som gör att det finns stor igenkänningsfaktor för barn hos de olika karaktärerna.
 


Det är så klart en stor dag att börja i förskoleklass och många olika känslor florerar bland barnen. En del är förväntansfulla medan andra är nervösa och oroliga. Någon funderar på hur man blir kompis med någon medan någon annan vill ha mer läxor. 

Det här är en bok som gör mig glad och jag hade önskat att den funnits när jag jobbade i årskurs 1 för den passar verkligen där också. Många viktiga frågor att prata med eleverna om. Jag skulle läst ett kapitel i taget och jobbat med värderingsfrågor kopplade till innehållet.

Jag tror inte att det finns något jag inte gillar men den här boken.
Språket är väl anpassat till ålderskategorin 6-9 år, med lagom långa kapitel och de  fantastiskt fina illustrationer är så bra anpassade till berättelsen som det bara går. 

Rekommenderas varmt

Om boken
Det är äntligen dags för den allra första dagen i skolan. Livi har längtat hela sommarlovet. Åke är nyinflyttade och känner ingen. Stian vill helst sitta kvar på klätterställningen och Ester vill inte att pappa ska gå. Men alla samlas med fröken på skolgården och går in i klassrummet för att bli klass FA. I skolan får man lär sig om samling, fruktstund och hur det fungerar i matsalen. Men man får ju inga läxor? Fast löss kan man visst få!

Hur är det egentligen att börja i skolan? Följ med barnen i klassen från den allra första pirriga dagen i skolan och lär känna Livi, Åke, Stian, Pablo, Ester och de andra.

Tips: Boken finns även som hörbok på bla. Storytel 
Tack Jenny Schyttberg och Bonnier Carlsen för att jag fick möjlighet att läsa.

Titel: Nu börjar vi skolan -
Författare: Katja Tydèn 
Illustration: Ingrid Flygare
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 / 5
Förlag: BonnierCarlsen

Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en väldigt trevlig bok. Älskar böcker som kan hjälpa till att skapa diskussion kring stora händelser för de yngre barnen.

    SvaraRadera
  2. Mitt barnbarn och jag har läst den massa gånger nu när han går på förskolan/ Elisabeth
    Tack för du läser min blogg.

    SvaraRadera