måndag 28 september 2020

Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år - Linda Linnskog & Rudh, Filippo Vanzo


 9 - 12 år är den ålder som rekommenderas men jag anser att boken med stor behållning kan läsa av alla som är intresserade av vår svenska historia.En bok som både är spännande och intressant. Den är upplagd på ett mycket bra sätt tycker jag. 
Först får vi läsa en intressant berättelse om regenten som är baserad på en verklig händelse sedan en kort historik om varje regent och ett sammanhang om dem.
Jag tycker att det är lagom mycket som är skrivet om varje regent. En sida som sammanfattar det viktigaste och sedan en bra tidslinje som berättar olika viktiga saker under regentens livstid. Jag gillar de små faktarutorna som är lätta att ta till sig och förstå.Om boken
En myllrande faktabok om de 23 olika regenterna, med en dramatiserad text om en händelse ur vardera persons liv.

Sedan Gustav Vasa besegrade danskarna och enade kungariket Sverige för nästan 500 år sedan har det suttit 23 olika regenter på den svenska tronen. De härskade alla över ett mer eller mindre välmående rike, deltog i krig, och var med om politiska omvälvningar och sociala reformer, men de var också alla människor med olika egenskaper, intressen och erfarenheter. I den här boken får du veta lite mer om de som har styrt vårt land, och dessutom få inblick i tiden de levde i. För historierna om våra regenter är också historien om det som är Sverige. 

Boken är faktagranskad av historieprofessor Dick Harrison.

Tack för recex.

Författare
Illustratör
Betyg: 💥💥💥💥💥
Utgiven av: Opal förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar