lördag 5 september 2020

Dit inga vindar når - Linnea DunérDit inga vindar börjar 1874 
när systrarna är ute på en resa genom Sverige. 
Linnéa är duktig på gestaltning och anpassar språket till den tidsera hon skriver om. Jag tycker att berättelsen är mycket trovärdig och jag inser att det måste ligga mycket  research bakom skrivandet.

Det jag har emot är att boken är bort i tok för tjock. Jag tror att berättelsen hade tjänat på att kortas ner. Jag upplevde emellanåt att drivet saknades och det gjorde att jag tappade fokus. 
Jag funderar på om det här är avslutande delen? Det är trots allt en del frågetecken tycker jag och ett ganska öppet slut. 
En mycket gripande, intressant  och fängslande roman.

Gillar du historiska romaner ska du absolut läsa den här trilogin.

Läs dem i rätt ordning för största behållning.

Det sjunger i isen

Högt flyger fåglarna    


Handling

Den efterlängtade sista delen i trilogin om systrarna Dalin! För att kunna leva tryggt måste Inez och Ulv ta sig över riksgränsen. Gertrud, Elsa och Werner följer dem på vandringen nedåt landet. Men vägen är full av hinder och snart kommer vintern. Samtidigt känns det allt svårare för Inez att behöva lämna allt välbekant bakom sig. Hur mycket kan hon egentligen offra för kärleken? Och kommer hon någonsin att få se sina systrar igen? När deras vägar skilts åt ställs systrarna inför nya val. Överilade beslut leder till nya prövningar. Men när vindarna blåser som hårdast kan de alltid återvända hem. Eller?
Dit inga vindar når är den avslutande delen i Linnea Dunérs romantrilogi Vargatider, som utspelar sig i 1870-talets Sverige.

Författare: Linnea Dunér
Titlel: Dit inga vindar når
Betyg: 3 🌟🌟🌟
storytel - Hanna Solberg
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar