tisdag 8 september 2020

Inte en kroppsspråksbok - Gabriella Lockwall"Ett leende sker i ögonblicket, 
men minnet av det kan finnas kvar i en livstid" Greta GarboJag jobbar som Sfi lärare och använder min kropp mycket i min undervisning då mina elever inte alltid förstår mitt talade språk men ofta kan få ledtrådar när jag tar till kroppen. Jag poängterar dagligen till mina elever hur viktigt det är i vårt språk med vårt kroppsspråk. Jag brukar visa dem olika scenarier på hur ord kan uppfattas beroende på vad vår kropp säger. Det kan tex vara mimik men också via klädsel.
En del av det som Gabriella tar upp boken har jag pratat om, men jag fick ändå lära mig väldigt många nya saker.

Precis som Gabriella är tydlig med är även jag i mitt klassrum, att jag lärt mig den hårda vägen. Boken bjuder på en hel del övningar som man kan använda sig av både för egen del men som jag verkligen kommer att testa med eleverna för att tydliggöra kroppsspråkets vikt.

Språket är humoristiskt, rappt men på ett informativt sätt. En bok att använda för eget bruk för att bli mer medveten om hur kroppsspråket fungerar.
Läs den, den roar och manar till en del skratt.

"Det man lär sig att förstå fruktar men inte längre" Marie Curi

En tanke som slog mig är titeln - Inte en kroppsspråks bok... Visst är det en bok om kroppsspråk? Och visst är det väl tips och råd eller? Fast med konkreta upplevda case som utgångspunkt. Så upplever jag den i alla fall.

Om boken

Ända sen jag stegade in på mitt första uppdrag iförd läderbyxor och stilettklackar, för att hålla kurs i kroppsspråk har jag försökt lära mig av alla tokerier och misstag jag gjort. Min första lärdom var att människor har väldigt svårt att lyssna de första fem minuterna om man är lite för uppseendeväckande klädd.

I sin debutbok berättar skådespelaren och kroppsspråksexperten Gabriella Lockwall humoristiskt och pedagogiskt hur hon hjälpt människor att bli av med sin talarrädsla, sina fysiska ickeverbala ovanor eller sin nervositet. Kort sagt att bli bättre på att kommunicera med andra. Som läsare känner vi igen många av situationerna, personligheterna och lär oss om det spännande området ickeverbal kommunikation. Boken tar avstamp i Gabriellas övertygelse om att alla människor är unika och behöver genomtänkt personlig feedback och tydliga verktyg för att utvecklas. Det behövs inte en kroppsspråksbok till med allmänna råd eftersom vi är mer komplexa än så när vi kommunicerar.


Tack Idus förlag för recensionsex.

Författare: Gabriella Lockwall 
Titlel: Inte en kroppsspråksbok
Utgiven av: Idus förlag
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Idus förlag & Adlibris 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar