onsdag 30 september 2020

Förundran - Maria Borelius

De 30 nycklarna till djupare stressläkning. återhämtning och att lära sig njuta mer Jag har läst alla tre böckerna nu av Maria och jag blir lika inspirerad varje gång. 
Maria har ett sätt att på ett väldigt gripbart sätt väva ihop sina egna personliga betraktelser med vetenskaplig fakta. Det gör att jag som läsare kan förstå och samtidigt relatera till mig själv.

Den här boken har tagit lite tid att läsa då jag jag verkligen vill ta till mig allt och låta det sjunka in innan jag tar mig an nästa kapitel, eller nästa hus som det heter i den världen som Maria beskriver. Det här är en bok som verkligen manar till eftertanke och jag blev mycket uppslukad av den och väldigt positiv då den gav mig massor av energi.


 


Eftersom jag har fibromyalgi så griper jag alla halmstrån och då jag redan har börjat att förändra min kost under det senaste året, jag har uteslutit gluten, dragit ner på socker och minskat drastiskt på kaffe och alkohol 
och jag kan ärligt säga att jag märkt en stor skillnad på mitt mående. 
Så efter att ha läst och begrundat så känner jag att nu är jag sugen på att testa ayurveda och jag ska leta reda på mina positiva WOW känslor. 
Om boken
Hyllade vetenskapsjournalisten och författaren Maria Borelius är tillbaka med en ny efterlängtad bok.

Vi är trötta, utarbetade och stressade - och rusar med andan i halsen mellan alla måsten i vardagen. Var det verkligen så här livet skulle bli?

Nej, för att må bra och bli lyckliga behöver vi tid att vila och njuta. Men det är inte så enkelt som det låter. För att lyckas med det behöver vi hitta nycklarna som låser upp vägen dit. De verktyg som hjälper oss att gå från stress till lycka, lugn och läkning. Det handlar om förundran, eller awe på engelska. De positiva wow-känslor som bland annat väcks av naturupplevelser, mänsklig närhet, stor konst och musik, vackra solnedgångar och annat vi tycker om och som får oss att häpna. Detta var en av hörnstenarna i Maria Borelius bästsäljande böcker Hälsorevolutionen och Bliss, och det är ett av de ämnen som fascinerat läsarna allra mest.

I sin nya bok fortsätter hon sin antiinflammatoriska, vetenskapliga resa och gör en djupdykning i det fascinerande området förundran. Hon hittar de 30 förundransnycklarna som kan minska stress och väcka glädje och lugn. För det är inte bara motion och rätt kost som får oss att må bra. Upplevelsen av förundran kan rent biologiskt minska den låggradiga inflammationen i kroppen. Så att njuta av livet är ingen lyx - utan en ren nödvändighet.

Maria Borelius ger sig ut på pilgrimsvandring, lyssnar på opera, påtar i trädgården, vinterbadar, träffar techgurus i Silicon Valley och hjärtspecialister i Stockholm. Du kommer även att få lära dig om JOMO-tekniken - "The Joy Of Missing Out", och den vediska legenden om de 12 husen, liksom om begrepp som dopaminfasta, njurvila, förundranspromenader, stjärnskådande, Kirtan och tempeldagen. Hon söker upp världsledande forskare och andra experter och visar hur just du kan hitta din förundran.


Tack för recensionsex.
Författare: Maria Borelius
Titlel: Förundran
Utgiven av: Harpercollins nordic
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - författaruppläst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar