lördag 26 september 2020

Nollan och nätet, Noelias hemlighet - Caroline Engvall


Jag tror att jag har läst en av årets absolut viktigaste bok som berör ett otroligt viktigt ämne.
Vad händer när man känner sig ensam och tror sig hitta en ny bästis på nätet som i verkligheten visar sig vara någon helt annan. Hur ska man våga berätta för mamma?
Det här är något som Noelia berättar om i den här oerhört välskrivna och pedagogiska boken. Caroline belyser vikten av att våga prata med barnen där hemma om vad som kan hända på nätet och att våga prata med någon vuxen hemma om det skulle hända.

Nollan och nätet - Noelias hemligt är första boken i den blivande serien där tanken är att underlätta för vuxna och barn att samtala om livet på nätet. Dessutom finns bra sidor med tips till bra diskussionsfrågor.  Men även bra information om signaler man kan vara uppmärksam på hos barn och unga. 

Boken handlar om
NYHET! - Lär barn om säkerhet på nätet!
Nollan är nio år och funderar mycket över livet. Hon känner sig lite annorlunda.
Men så träffar hon Wilma på nätet. Wilma är allt hon behöver i en kompis. Hon är snäll, rolig och förstår allt – till skillnad från mamma.
Allt Nollan vill är att Wilma ska tycka om henne. Så när Wilma frågar om Nollan kan skicka några bilder på sig själv går hon med på det.
Noelias hemlighet är den första boken i en serie om Nollan. Böckerna ska underlätta för vuxna och barn att starta samtal om livet på nätet.
”Viktigt och aktuellt!”TV4 Nyhetsmorgon


Tack Caroline för att jag fick förtroende och läsa den här viktiga boken.

Författare: Caroline Engvall
Illustratör: Katarina Vintrafors
Förlag: Boksmart
Ålder: 9-12 år
Betyg 💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar