söndag 13 september 2020

Tick tick boom - Lotta Fritzdorf & Johan RosenlindEn thriller lik väldigt många andra i den genren tycker jag. Jag hade svårt att komma in i boken då det var ett väldigt stort persongalleri och alla tilltalas med efternamnet men vart efter storyn tog fart så löste sig det problemet.

Här har författarna spunnit vidare på folks rädsla för terrordåd i Stockholm. Handlingen i boken är spännande och drivet är bra. Men ändå så blir det aldrig någon aha för mig då jag känner att mycket av det som handlingen går ut på har jag redan läst tidigare. Inget speciellt nytt eller omvälvande i den här historien. Dock en bok att slöläsa om man gillar terror.
Kanske lite väl många händelser som inträffar i den här katt och råtta boken. Men det är min åsikt.


Handling
Mitt i julruschen utsätts Stockholm för en serie extrema våldsdåd. En man skjuter vilt omkring sig inne på en hamburgerrestaurang bland barnfamiljer och lunchgäster. Och det är bara början. Den erfarna kriminalkommissarien Maria Larsson, 56, har aldrig tidigare jagat en lika hänsynslös mördare.Vem är han och vad är han ute efter? Varför är han inte rädd för att bli upptäckt, utan lämnar en rad spår efter sig? Medan snön faller håller han ett alltmer skräckslaget Stockholm i sitt grepp.

Mannen bakom tv-succén Vår tid är nu, Johan Rosenlind, har tillsammans med Lotta Fritzdorf skrivit en bladvändarthriller med osedvanligt hög samtidskänsla och en mogen kvinnlig polis i centrum. Tick tick boom är första boken i serien om Maria Larsson.


Författare: Lotta Fritzdorf & Johan Rosenlind
Titlel: 
Tick tick boom 
Förlag: Bonnier Bookerey,/ Älska pocket
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Anna BjelkerudInga kommentarer:

Skicka en kommentar