måndag 7 september 2020

Barbro hittar hem & Barbro och tjuven - Anna Damberg

   


Böckerna om papegojan Barbro är skrivna med mycket värme och kärlek. Man kan riktigt känna Annas stora kärlek till sin Papegoja som hon hade som barn. De helt underbara illustrationerna som Emma Ganslandt gjort är härligt detaljrika bilder som bjuder in till bokprat med de yngre barnen som ännu inte kan läsa. 
Jag läste med mitt barnbarn Otto 5 1/2 år och han gillade båda böckerna och att det löste sig så fin för Barbro trots att det var lite sorgligt där ett tag.
Språket är genomtänkt och fungerade bra att läsa högt och jag tycker att författaren har lagt sig på en bra nivå i textmängd men i svårighetsgrad för den tänkta läsåldern 3-6 år.
Två böcker som jag gärna rekommenderar dig att läsa med dina barn eller barnbarn.

Barbro hittar hem


Barbro hittar hem” är ett känslofyllt bilderboksdrama. Här gestaltas både glädje, sorg, svartsjuka, ensamhet, saknad, frustration och kaos, utifrån husdjurets perspektiv. 

Papegojan Barbro trivs med livet som husdjur. Ibland saknar hon djungeln. Då är Nilla bra på att trösta. Men vad händer när lillebror och den svarta skällande hårtussen flyttar in? Finns det plats och tid för alla? 


Boken bäddar för funderingar kring arbetet, ansvaret och glädjen med att ha ett husdjur men ger också upphov till frågor kring ämnen som svartsjuka, ensamhet, empati och rättvisa. 

Berättelsen är till stor del baserad på författarens barndomspapegoja Barbro och hennes öde. Hon blev en ”riksnyhet” när hon stals från Furuviksparken dit hon tidigare skänkts. Dramat fick dock ett lyckligt slut. 

Barbro och Tjuven


Papegojan Barbro och bästa vännen Benny bor i djurparken. De älskar att leka och flyga ut på äventyr. En natt hörs ett konstigt ljud. Nästa morgon är det ett stort hål i papegojburen. Vem har gjort det och är det någon som saknas? 

Detta är den andra boken om papegojan Barbro och en fristående uppföljare till ”Barbro hittar hem”. Berättelsen är inspirerad av och till viss del baserad på författarens barndomspapegoja Barbro och hennes öde. Hon blev en ”riksnyhet” när hon stals från Furuviksparken dit hon tidigare skänkts. Dramat fick dock ett lyckligt slut.

  

Besök gärna Annas webbsida och läs mer om Barbro 

Tack Anna för recex 

Författare:  Anna Damberg 
Illustratör:  Emma Ganslandt 
Titlel: Barbro hittar hem & Barbro och tjuven
Utgiven avVisto förlag 
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar