lördag 10 oktober 2020

Sommaren på Park Avenue - Renée Rosen

 

Mina tankar

Det här är en PÄRLA
Du får dramatik, kärlek och familjehemligheter i en salig blandning.
Berättelsen utspelar sig i New York sommaren 1965, en tid då feminismen är på frammarsch och allt fler kvinnor börjar kräva att fatta egna beslut om sin framtid.
Boken har ett fantastiskt språk, målade miljö och personbeskrivningar, ja, det känns om man är med och hänger med huvudpersonen Alice och hennes vänner där i New York.

Jag sveps med från första sidan och jag läser, lyssnar och lever med historien konstant tills den är slut. 
Ja, så är det. Jag var tvungen att ladda ner den på Storytel också för att lyssna när jag lagade mat, körde till jobbet och till och med när jag jag ut för att hämta posten. Då är boken bra!

Den kommer helt klart att platsa på min topp 10 lista för 2020. 

LÄS och skratta, läs och förundras, LÄS OCH NJUT!

Ellen Jelinek läser fantastiskt bra.


Hoppas att fler böcker av Renée kommer att översättas till svenska.

Om boken
New York är rätt stad att befinna sig i för unga kvinnor som Alice Weiss. Det är sommar år 1965 och Alice flyttar till metropolen för att uppfylla sin egen och sin avlidna mammas dröm. Hastigt och oväntat får hon arbete som assistent på magasinet Cosmopolitan, som är i stort behov av förändring då upplagorna sjunker.

Den nya chefredaktören Helen Gurley Brown spelar ett högt och modigt spel för att få tidningen på rätt köl igen. Trots protester fyller Helen och Alice magasinet med banbrytande artiklar om självständiga unga kvinnor och sex. Innehållet chockerar i ett samhälle där kvinnan förväntas bli hemmafru.

Sommaren på Park Avenue bygger på den verkliga historien om den ikoniska chefredaktören Helen Gurley Brown. Det är en dramatisk, intelligent och engagerande berättelse som utspelar sig i en tid då feminismen är på frammarsch.

Tack för recensionsex. 
Författare: Renée Rosen
Titlel: 
Sommaren på Park Avenue
Förlag: Historiska media 

Betyg: 5 🌟🌟🌟
🌟🌟+++++

Finns hos
BokusAdlibris , Historiska media
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Ellen Jelinek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar