torsdag 28 maj 2020

Falska toner och söta vinbär - Ewa Klingberg


Precis som de fyra första böckerna i Huskvarna serien är den här underbara. 
De två parallella historier den här gången utspelar sig som vanligt under två olika tidsperioder. Den här handlar om Therese som kommer till Brunnstorp, Huskvarna, för att under några sommarmånader skriva en bok på lätt svenska om Sveriges historia. Parallellt får vi följa flickan Agnes som levde på en närbelägen plats 150 år tidigare.

Ewa sätt att väva ihop de olika tidsepokerna gör att det aldrig känns hoppigt eller rörigt, det är alltid lätt att hänga med i de båda parallellhandlingarna. Som i de tidigare böckerna så tycker jag nog bäst om den historiska delen. Den tycker jag har ett bättre flyt och driv. Den känns mer genomarbetad.

Det är en mycket välskriven och lättläst feelgoodroman som har allt det där man förväntar sig av den genren. Kärlek, lycka och förväxlingar i en charmig småstadsmiljö dessutom har det ett bra slut. 
Hela den här serien är oerhört charmig och när jag läser dem känner jag mig verkligen feelgood och den känslan sitter kvar ett bra tag efteråt.
Vill du ha en bok att sträckläsa och bara mysa till? Då är den här helt rätt.

Ett tips läs de andra böckerna först det har du glädje av de det är personer i serien som återkommer.


Citat från bloggare om Huskvarna serien

»Varning för sträckläsning. En feelgood pärla att mysa med, den är varm, mysig och alldeles underbar.« Bloggen Bokprataren

»Välskrivet och varmhjärtat.« Kulturkollo

»En otroligt charmig feelgood med historisk touch, så vill du ha en skön och trivsam stund läs den.« Bloggen Mias Bokhörna

Handling
Sommaren står i full blom då Therese anländer till den anrika gården Brunstorp i Småland. Här ska hon bo några månader för att skriva klart sitt bokmanus om svensk historia. Men än så länge är dokumentet i datorn pinsamt tomt.

150 år tidigare bodde Agnes på samma plats. I hopp om att förbättra faderns vintillverkning söker hon sig till det närbelägna Gustavshill som är känt för sina goda viner och rika vinbärsskördar. Jakten på det perfekta receptet blir snart början på ett helt nytt liv.

Den femte fristående delen i charmiga Huskvarnasviten handlar om modet att lyssna till sitt hjärta och gå sin egen väg.

Alla delarna i Huskvarnaserien 

Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Falska toner och söta vinbär
Utgiven av: Historiskamedia
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns att köpa hos 
Historiska mediaBokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar