lördag 23 maj 2020

Marta och mannen med de magiska gummistövlarna - Annika jeppsson & Emma Granslandt


Emma Ganslandts härliga bilder passar så bra, de har varma och härliga färger och alla stövlarna är så fina!Det här är en fin och mysig berättelse om pensionären Gösta och hans många gummistövlar. Andemeningen om dessa stövlar är att man som människa har full rätt att få tänka, tycka och göra som man vill. Viktigt ämne att ta upp med barnen och vad är då bättre än att få ha vilka gummistövlar man vill? 
Gösta, en härlig liten gubbe som i sitt yrkesverksamma liv jobbat på kontor gör nu revolt som pensionär. Äntligen kan han göra som han vill, han bestämmer sig för att piggade upp alla tråkiga gummistövlar med roliga, färgglada mönster.
Det här är en bok som jag verkligen gillar, den har ett bra budskap med härliga bilder. Vi kan läsa texten med barnbarnet som är 5 år men även med de mindre då gummistövlar är någit de alla älskar. Särskilt lilla Ellen.
En mycket uppskattad högläsningsbok hos oss.


Om boken
Det är grått och trist, både utomhus och inne i Marta. Men så ser hon plötsligt en man komma gående i ett par mycket ovanliga gummistövlar – så vackra att de lyser upp hela gatan. De där stövlarna måste vara magiska, tänker Marta. Tillsammans med bästisen Philly bestämmer hon sig för att ta reda på vem den mystiske mannen är.
I böckerna om Marta utforskar författaren Annika Jeppsson och illustratören Emma Ganslandt vardagens mystik och magi.

Tack för recensionsex 💚
Författare: Annika jeppsson
Illustratör: Emma Granslandt 
Titlel: Marta och mannen med de magiska gummistövlarna 
Förlag: Idus Förlag
Läsålder: 3-6 år

Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Bokus Adlibris Idusförlag
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se
Läsålder: 3-6 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar