onsdag 20 november 2019

Sprucket läder och svikna löften - Ewa Klingberg

Alla böckerna i Huskvarna serien är underbara (det här är del fyra) I alla delarna får vi följa två olika historier som utspelar sig under två olika tidsperioder. Den här handlar om Lollo som driver en nagelsalong och om Lydia och hennes mamma och deras liv från 1817 och framåt.

Ewa sätt att väva ihop de olika tidsepokerna gör att det aldrig känns hoppigt eller rörigt, det är alltid lätt att hänga med i de båda parallellhandlingarna. I den boken jag den historiska delen bäst.
Vill du ha en bok att sträckläsa och bara mysa till? Då är den här helt rätt.

Det är en mycket välskriven och lättläst feelgoodroman som har allt det där man förväntar sig av den genren. Kärlek, lycka och förväxlingar i en charmig småstadsmiljö dessutom har det ett bra slut.


Det är en  och charmig bok som gör mig glad. Ett tips läs de andra böckerna först det har du glädje av de det är personer i serien som återkommer.

Mitt omdöme: Varning för sträckläsning. En feelgood pärla att mysa med, den är varm, mysig och alldeles underbar.

Tidigare delar i serien

Charmig och populär feelgood om småstadsliv och relationer

Nyblivna singeln Lollo driver den uppskattade nagelsalongen i Huskvarna. Nostalgitokig som hon är besöker hon motormässan och spanar in den ena veteranbilen efter den andra. En Cadillac med rosa hajfenor och en charmig kyrkvaktmästare får henne att vakna upp ur vardagslunken och se tillvaron i ett nytt ljus. I

Cadillacens spruckna läderklädsel gör hon ett märkligt fynd

Sprucket läder och svikna löften är en efterlängtad ny del i Ewa Klingbergs populära Huskvarnasvit(den fjärde fristående delen). Vardagen och småstadslivet vävs i berättelsen samman med ödet för en kvinna vars liv utspelar sig under förrförra seklet. Med värme och humor skildras de två världarna där sanningen alltid kommer fram.


Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Sprucket läder och svikna löften
Utgiven avHistoriskamedia
ISBN9789175458182
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel - uppläsare Anja Lundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar