lördag 23 maj 2020

Storbondens pipa & Svägerskans kontrakt - Göran Magnusson


 

Jag har nu läst de två avslutande böckerna i trilogin om Erik Hammarströms liv och leverne.
Precis som den första boken Den danska älskarinnan är de här skrivna med samma
finstämdhet och de är ganska lågmält berättade.  
En eloge till Göran då historierna verkligen känns trovärdiga och det känns som om han är väl förtrogen med det liv han berättar om. De här böckerna är kategoriserade som relationsdrama och det handlar om relationer mellan exmakar, släktingar,grannar och kollegor och dessa relationer är inte helt  komplikationsfria. Jag tycker dock att handlingen ibland känns lite spretig och lite rörig. 
Det är två trivsamma böcker i ett lugnare tempo! 

Handling
Del 2 Storbondens pipa
Lantbrukaren Erik Hammarströms vardag ställs på ända när han en dag får ett vykort från sin tidigare fru Lillemor. Hon lämnade honom för storbonden sju år tidigare och sedan dess har de inte hörts av. Nu vill hon ha Eriks hjälp – men hur långt kan man gå för att få det man vill ha? Vad händer egentligen med längtan efter att äntligen bilda familj när den ställs mot åtrån? En laddad relationsroman.
En dag öppnar Erik postlådan och finner ett vykort från Lillemor, hans före detta fru som lämnade honom för RG, den spännande och framgångsrike arvtagaren till godset Ekeberga i byn. Efter en tid i Brasilien har Lillemor kommit till insikt om vilket egoistiskt liv hon lever. Hon inser att det som skulle ge hennes liv betydelse är en familj, och bestämmer sig för att adoptera. Men hon behöver Eriks hjälp för att uppnå sitt mål.

Handling
Del 3 Svägerskans kontrakt
En dag finns den bara där, attraktionen mellan Erik och hans svägerska Eva. Efter åratal av sedvanligt släktskap har den oväntat blommat upp. Men den förbjudna relationen måste få ett slut, innan den ens börjat. Ett kontrakt upprättas för att göra situationen hanterbar, tills en tragedi inträffar och förändrar livet för all framtid. Den fängslande familjesagan på Källetorps gård fortsätter.
Om endast en historia skulle berättas från Källetorps gård i Lomsjö församling under den tid Erik Hammarström slagit ner bopålarna på föräldragården, så var det den om honom och hans svägerska Eva. Hon bor på granngården Torenäs tillsammans med sin man, Eriks bror, Tore. Deras liv är sammaflätade genom släktband och arbetet med gårdarna. Men det finns även ett känslomässigt band mellan dem, ett band som inte borde finnas mellan en man och hans brors hustru. Efter åratal av konventionellt släktskap har attraktionen blommat upp som en allergisk reaktion.
Tack för recex.

Titel: Storbondens pipa & Svägerskans kontrakt
Författare: Göran Magnusson
Förlag: Hoi förlag
Adlibris, Bokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar