söndag 24 maj 2020

Minns oss som nu - Anna Lönnqvist


Du får en feelgood bok och som är lättläst och roar för stunden.Dock kan jag tycka att den här kanske var aningens för lång. Det hade blivit ett bättre driv och mer intressant läsning om berättelsen förts framåt lite snabbare.
Jag tyckte starten och slutet höll god fart men det blev lite segt i mitten av boken.

Bra karaktärer som är vardagliga och trevliga och miljöbeskrivningar som gör att man känner sig delaktig i berättelsen nästan som de vore mina kompisar. Min favorit i den här boken blir nog i alla fall den lite buttre farbrorn med namnet Olof.
En feelgood med alla de rätta elementen, kärlek, förväxlingar, lite spännande twister och familjehemligheter.

Handling
Dagen före julafton anländer floristen Thea till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig, sen ska hon åka tillbaka för att fortsätta driva sin älskade blomsterbutik. Den som har blivit hennes allt sen Thea flydde från Sverige drygt tre år tidigare, fast besluten att aldrig återvända.

Huset som Thea har ärvt inhyser en stor syateljé och visar sig snart vara fullt av hemligheter, och mostern Marianne betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Samtidigt träffar hon Tim den snygga, men gåtfulla fotografen och märker hur hon börjar dra paralleller mellan sitt eget liv och Mariannes. De verkar ha mer gemensamt än hon någonsin kunde tro.

Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som hans hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om de två är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visar sig Tim också ha dolt saker som får långt större konsekvenser än han själv kunde ana. Allt de hade var nu.

Minns oss som nu är en romantisk feelgoodroman, en historia om krossade hjärtan, svåra livsbeslut och en längtan efter den sanna, stora kärleken. Det är den andra helt fristående delen i en serie kärleksromaner som utspelar sig i den idylliska norrländska orten Sunnanby.


Läs även del 1 läs min recension
Författare: Anna Lönnqvist
Titlel: Sommaren med Ava
Förlag: LBförlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar