måndag 11 maj 2020

Systrarna på Kreta - Anna - Maria EkbladSystrarna på Kreta är den första delen i den nyskapande charterdeckarserien om reseledaren Anna Lindblom. En lättsam och oerhört charmig deckare. Jag kanske skulle benämna den mer som en feelgooddeckare. Visserligen inträffar ett och annat mord, men de är trots allt oblodiga och inget som jag kommer att få mardrömmar efter att ha lyssnat på
Boken är skriven på ett lättsamt sätt och med glimten i ögat och jag tycker Anna - Maria verkligen lyckas förmedla den där ljuvliga känslan av att vara på Kreta. Allt från miljöer till läcker mat, vilket får mig att bums vilja packa väskan och resa tillbaka till den underbara ön.
Jag tycker att hon väver in den grekiska mytologin på ett mycket spännande och intressant sätt, det gör det hela ännu mera spännande. 
Författaren måste ha ägnat en hel del research och visar verkligen sin kunnighet i den gamla grekiska historien.
Jag har förstått att det kommer ytterligare böcker och kanske det är därför jag inte riktigt får kläm på slutet.

En lättsam bok om reseledaren Anna Lindblom att ta med sig ut i hängmattan eller i solstolen. Jag hade svårt att sluta lyssna för jag ville ju bara få svar, hur ska det sluta? Kan Anna släppa sina misstankar eller är hon faktiskt mördaren på spåren?

Handling

Anna är den nya reseledaren som gör sin första säsong i Grekland. Hon är nyfiken och förväntansfull på vad Kreta ska ge. Men mitt ibland den turkosblå idyllen ligger något ondskefullt och dallrar. Det dröjer inte mer än en dag så hittas en av chartergästerna död i sin hotellägenhet. Har han begått självmord?
I bakgrunden lurar ett hemligt sällskap som hjälpt kvinnor i årtusenden att bli av med våldsamma män – för gott. Anna kan inte låta bli att börja undersöka vad som har hänt. En googling på resenärerna visar att det finns flera samband mellan dem. Hon delar med sig av sina tankar till den charmige polisen Stefanos som stöttar henne. Men resten av den grekiska poliskåren uppmanar henne att sluta gräva i det som har hänt.


Finns som 
Format e-bok och ljudbok pocketutgåva kommer 15 augusti 2020
Finns på streamingtjänsterna Storytel och Bookbeat

Adlbris för köp
Bokus för köp

Boken ges ut på Hoi förlag och är en omarbetad version av Olyckssystrar
Tack för recensionsex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar