måndag 18 maj 2020

Den danska älskarinnan - Göran MagnussonEn finstämd och ganska lågmäld berättelse men som jag upplever inte riktigt tar fart. Jag hade mycket svårt att komma in i den, kanske det beror på att den inte riktigt är min grej och när boken är slut vet jag inte riktigt vad jag ska känna. De delar i boken som handlar om reklambranschen och jordbruket har dessutom många ord och termer som diskuteras ingående, och det blir svårt för jag förstår inte och då blir sammanhanget lite luddigt.  
Jag har del 2 och 3 liggandes i bokhyllan men de får allt vänta en stund.
Välskriven men lite väl seg för mig, men gillar du landet, kossor och grisar så är nog den här perfekt.


Tjänstemannen Erik Hammarström som är skild sedan några år, tar efter pappans dramatiska död över föräldragården Källetorp. Han hyr ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar där kärlek och otrohet bryter nya fåror i de steniga smålandsåkrarna. Vi får följa passion och dramatik med starka personligheter från vitt skilda miljöer som driver den spännande historien framåt mot oväntade upplösningar.
 
Den danska älskarinnan är en relationsroman där lantbrukarlivet i Småland och det febriga arbetet på en reklambyrå i Köpenhamn tecknar en realistisk bakgrund till en historia där otillåten åtrå kämpar mot samveten. Där också vänskap slår rot och utvecklas på den kargaste av platser. Vi får rika miljöbeskrivningar, fängslande personporträtt och en berättelse om livets ytterkanter. Ytterligheter som berövar oss livet, men som också kan skänka det omätbart stora i tillvaron.
 

Titel: Den danska älskarinnan
Författare: Göran Magnusson
Förlag: Hoi förlag

AdlibrisBokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar