torsdag 7 maj 2020

Sista tåget till London - Meg Waite Clayton


En bok jag hade otroligt höga förväntningar. Det är en mycket välskriven och researchen känns ytterst noggrant. Berättelse skildrar andra världskriget på ett mångsidigt och på ett mycket nyanserat sätt vilket inger förtroende för historien.
Till att börja med tyckte jag att boken var spännande och hade ett bra tempo och driv med de korta kapitlen, men efter ett tag tyckte jag att boken nog var lite för detaljerad och omfattande för att hålla mitt fokus uppe.
Kanske jag hade gillat boken mer om den hade varit något kortare då kanske mitt fokus och nyfikenhet vunnit och den fått ett högre betyg.  

Visst är handlingen bra och viktig och såväl person- som miljöskildring är utmärkta men som tyvärr inte grep tag i mig fullt ut. 
En bok som berör. 


Handling
Nazisterna är inte mer än högljudda och störande inslag i vardagen för den femtonårige Stephan Neuman och hans bästa vän Žofie-Helene. Men de två ungdomarnas sorglösa tillvaro krossas brutalt när nazisterna tar makten i Österrike år 1938.

Det finns dock hopp i mörkret. Den barnlösa Truus Wijsmuller, medlem av den nederländska motståndsrörelsen, riskerar sitt liv genom att smuggla judiska barn till angränsande länder.

När Storbritannien erbjuder sig att ta emot barnflyktingar från det tyska riket utkämpar Truus en dramatisk kamp för att få ut judiska barn innan det är för sent. Kommer hon att hinna föra Stephan och Žofie i säkerhet? Eller tvingas de stanna i Österrike för att möta en livsfarlig och oviss framtid?

Sista tåget till London är den amerikanska författaren Meg Waite Claytons bästsäljande roman, som har översatts till ett stort antal språk. Romanen baseras på verkliga händelser och personer i 1930-talets Europa. Det är en stark berättelse om mod, förlust och kärlek.
Författare: Meg Waite Clayton
Titlel:Sista tåget till London
Utgiven av: Historiska media
ISBN9789177891161
Betyg:3🌟🌟🌟
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Anna Maria Käll

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar