lördag 2 maj 2020

Se mig falla - Mons Kallentoft

Det var med stor entusiasm och nyfikenhet jag tog mig an del ett i Mons nya serie.
Då jag fått chansen att förhandsläsa del 2, "Hör mig viska", så kände jag att jag ville ha bakgrunden innan jag tog mig an den.

En lite rörig och osammanhängande story och jag har svårt att hänga med i det stora personregistret och de olika vändningarna. Den är välskriven men för mig tar den sig aldrig utan känns trög och ibland funderar jag på att ge upp då den inte tar riktig fart. Se mig falla är dock helt OK och jag tycker att den måste läsas innan del 2 för att man behöver bakgrunden, så håll ut då del 2 är så bra!


Handling
”Se mig falla” är berättelsen om en fars desperata sökande efter sin älskade dotter. En tät och febrig skildring av det mörker som döljer sig under semesterparadisets glittrande yta. Tre år har gått sedan Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en resa till Mallorca. Han har lovat henne att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv. När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in en värld av korruption och skoningslös girighet. Och i begärens dunkla vrår tycker han sig plötsligt ana sin dotters skugga. Med fara för livet kastar han sig in i jakten på sanningen om vad som hänt henne.

Författare: Mons Kallentoft
Titlel: Se mig falla
Utgiven av: esterbonnier 
ISBN9789137153391
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Lyssna
Storytel - Magnus Roosmann, Félice Jankell

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar