måndag 4 maj 2020

Grannar i död och lust - Christina Olséni & Micke Hansen


Det här är en charmig och inte någon brutal och blodig deckare. Helt rätt och slätt en pussel/feelgood deckare men med mycket humor, vassa repliker och med glimten i ögat.  Den är mycket underhållande men väldigt lik de andra två i serien så man vet vad man får, ingen större överraskning.
Författarna är duktiga på att fånga de olika personernas egenheter och karaktärsdrag på ett mycket beskrivande sätt. 
Själva mordhistorien i sig anser jag inte vara den viktigaste delen i berättelsen utan det är Ester och hennes pensionärskumpaner som är den stora behållningen.

Precis som jag skrivit om de två tidigare så är även den här lättsam och underhållande med ett språk som är perfekt till den här kategorin av böcker, jag kallar dem feelgood deckare.Sammanfattningsvis: Underhållande feelgood deckare på högnivå med mycket humor och stor charm. Ett säkert kort, du vet vad du får.


Handling

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanpå det gemensamma cykelskjulet. Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker.

Grannar i död och lust är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K och uppföljaren Ett lik i garderoben - båda härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.
Jag saknade dock Helge Skoog som uppläsare när jag var ute och promenerade med Ester och c:o. Tillbaks med Helge!
                                     
Om du vill kan du läsa de recensionerna här 
Ester Karlsson med K

Stort tack till Christina och Micke och Bokfabriken för recex.

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: Ett lik i garderoben
Utgiven avBokfabriken 
ISBN9789178350742
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Gunilla Leining  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar