söndag 3 maj 2020

Brevet till Helga - Bergsveinn BirgirssonJag har just läst en mycket annorlunda bok, ett kärleksbrev från en gammal man till en tidigt förlorad kärlek som han hade en kort men intensiv kärlekshistoria med. Men en romans han aldrig har kunnat lägga bakom sig och glömma.
Där och då fick han ett ultimatum och nu skriver han detta brev för att han nu är redo att förklara för henne varför han gjorde det valet han gjorde.
Birgissons prisbelönta roman ångar av erotik och är sprungen ur den isländska berättartraditionen. Men framför allt är den en stark berättelse där stad ställs mot land, tradition mot framsteg och kärlek mot plikt. (Bazar)
En lättläst bok som är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Dock är det inte en bok som fastar hos mig, den är för udda och jag gillar inte vissa av de sexuelle eller som det beskriv erotiska inslagen, de snarare gör mig illa berörd.

Handling
Brevet till Helga är en roman om den förlorade kärleken, men också om en förlorad kultur.Bjarni har levt hela sitt liv på en liten gård på den isländska landsbygden. En gång i tiden hade han ett kort, intensivt förhållande med grannfrun Helga, en kvinna som han aldrig har slutat att älska. Helga bad honom att lämna sin fru och sin gård och följa med henne till staden, men han valde att stanna. 
Tack Bazar och Jenny för att jag fått läsa denna härliga bok.

Författare: Bergsveinn Birgirsson 
Titlel: Brevet till Helga
Utgiven avBazar förlag
ISBN:9789170285158
Betyg: 2🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar