onsdag 6 maj 2020

Spela Roll - Lisa Christensen


En annorlunda historia där tre olika berättelser knyts samman på ett imponerade sätt. 
Den präglas av såväl mörker, humor och djup och intrigen fascinerar mig och är det mest fantastiska med hela berättelsen.
De tre delarna som handlar om olika personer får jag inte riktigt på kroken. De är sega att komma in i medans den avslutande delen lyfter boken till en ny nivå och det räddar upp boken tycker jag. 
En imponerade debut, jag hade dock svårt att komma in i berättelserna men när jag väl gjorde det är jag glad att jag inte slutade. En väl värd bok att läsa men för mig blev det aldrig den där wow upplevelsen. Jag vet faktiskt inte vad det var som inte fick mig att falla pladask.


Handling

Ett feladresserat kärleksbrev från väst hamnar hos den trettonårige Nikolaj i kalla krigets Riga. Nyfiken antar han rollen som den försvunne älskaren och svarar. När han inser att historien håller på att gå honom ur händerna bestämmer han sig för att försöka hitta brevens rätte mottagare.

Invandrare, utvandrare, svensk, utlandssvensk... Élodie har lämnat Sverige för att inte bara se ut som en invandrare utan också bli en - på riktigt. I samtida London kan hon bli vem som helst och ingen alls. Men ett samtal från Sverige leder till ett livsavgörande beslut där hon tvingas förhålla sig till sitt arv.

Den amerikanske soldaten William deserterar från Vietnamkriget och USA och hamnar i Sovjetunionen där han rekryteras av KGB. Han tränas inför ett uppdrag han inte vet något om. För att överleva måste han ge upp sin identitet och bli någon annan. Vem det är upptäcker han dag för dag.

Tre berättelser flätas samman i denna sinnrikt konstruerade roman där identitet, rollspel, rasism och en borttappad kärlekshistoria löper som en röd tråd. Med svärta och humor skildras hur världshändelser formar och fångar enskilda människors liv, liksom hur skilda livsöden hänger samman på oanade sätt.

Tack Lisa och  Lb förlag för att jag fick läsa

Författare: Spela Roll 
Titlel: Lisa Christensen  
Utgiven avLbförlag
ISBN: 9789177991403
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar