fredag 8 maj 2020

Alltid oavsett - Robert Flank

En annorlunda feelgood bok som innehåller allt från fotboll till 53 miljoner som försvunnit. Berättelsen innefattar såväl kärlek, sorg och en hel del humor men också en stor dos av vänskap. Boken flyter på bra med lagom långa kapitel som är lättlästa och karaktärerna tycker jag är intressanta och en aning udda vilket ger hela handlingen lite extra karaktär.


Handling

Livet blev inte som planerat. Jocke blev aldrig fotbollsproffs, en skada kom i vägen och ända sedan den dagen han fick ge upp sin dröm har han sökt efter något som kan ge honom samma känsla som fotbollen gav honom. Allt medan hans omgivning ständigt manar honom att ge upp sitt sökande och skaffa sig ett riktigt jobb . Men det går liksom inte, Jocke Nilsson är ingen Svensson, han kommer aldrig nöja sig med något annat än det han faktiskt vill ha. Så sökandet går vidare, men förutsättning­arna är på väg att förändras. Samtidigt, inte långt därifrån, lever Emir ett liv inrutat av trygga rutiner medan han väntar på någon som ska göra väntan värd. Hon som skulle fylla den rollen är borta och kvar står han och längtar tillbaka till något som kanske aldrig funnits. Men även för Emir står förändring runt hörnet. Och snart ska allt ställas på sin spets. 53 miljoner kronor är försvunna och den mängden pengar förändrar liv. Även för de som aldrig sett dem. Alltid oavsett är en feelgood-roman berättad med en stor dos humor. Den handlar om Jocke, Emir och en rad andra alldagliga och misslyckade karaktärer, vars historier vävs samman när 53 miljoner kronor försvinner vid en bank­transaktion. Det är en berättelse om emotionella hinder och rationella beslut, om jakten på livets goda, om pengar och om kärlek. Den typ av kärlek som man kan lita på alltid oavsett. Tills man inte kan göra det längre.

Författare: Robert Flank
Titlel: Alltid oavsett
Utgiven avBokförlaget Mormor
ISBN9789188533630
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

2 kommentarer:

  1. Ingen bok jag känner till sedan tidigare, men blev nyfiken på den efter att ha läst dina rader om den! �� ska lägga till den på min ”attläsalista”!

    SvaraRadera
  2. Kul Ida, hoppas du gillar den =)

    SvaraRadera