söndag 24 maj 2020

Befrielsen - Imogen Kealey


En intressant skildring om Nancy Wake som jag verkligen hade sett fram emot att läsa. Jag hade oerhört svårt att komma in i boken, den kändes fladdrig på något konstigt vis och jag fick inte grepp om skildringen. Dessutom hade jag väldigt svårt för det korthuggna språket med massor av onödiga svordomar. Nej den tilltalade mig inte, trots det valde jag att läsa klart och ångrar inte det men den kommer inte att göra några som helst bestående intryck på mig. Jag började att lyssna men då det var Katarina Ewerlöf som läste gav jag upp lyssnandet ganska snabbt.

Handling

Marseille, 1940: Nancy och Henri njuter av kärleken och sitt välbeställda liv. När tyskarna ockuperar Frankrike förändras allt. Nancy Wake blir genast en centralfigur inom motståndsrörelsen och hennes skönhet är bästa tänkbara täckmantel. Hon kallas ”den vita musen”, och priset på hennes huvud sätts till fem miljoner franc. Men tyskarna letar i det längsta efter en man…

Slutligen arresteras Henri och Nancy flyr till England, där hon tränas till hemlig agent. Via fallskärm tar hon sig tillbaka till Frankrike för att arbeta med motståndsrörelsen. En våldsam katt och råtta-lek med den Gestapo-officer som grep hennes man inleds. Den anmärkningsvärda Nancy Wake ledde omkring 7 000 personer i motståndsrörelsen och tyskarna gjorde allt för att få fast henne.

Tillsammans med sina mannar utkämpar Nancy blodiga sammandrabbningar mot tyskarna – men för hennes man rycker döden allt närmare.


Författare: Imogen Kealey
Titlel: Befrielsen
Förlag: Historiska media
Betyg: 3 🌟🌟🌟

Finns hos
Bokus, Adlibris ,Historiska media
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Katarina Ewerlöf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar