lördag 26 januari 2019

Lånat silver och krossat glas - Ewa KlingbergAdlibris

Jeanette har planerat sin skilsmässa ett tag men av en slump löser sig det problemet utan allt kringarbete då hennes man hastigt förolyckas. Dock räknade hon inte med att svärmor har andra planer än de Jeanette har. Svärmor har bestämt sig för att flytta in hos henne. 
Jeanette tar sin tillflykt husets vind för att komma ifrån svärmor och få annat att tänka på och vinden behöver verkligen rensas på skräp. Där, längst in, bakom en dold dörr gör hon ett oväntat fynd, något som länkar henne till ett gripande livsöde i slutet av 1800-talet. 
I parallellhandlingen får vi möta den självständiga Matilda, en tjej som lever på 1800 talet. Hon vägrar att foga sig till ett liv som är passande för en ung kvinna  på den tiden.
Berättelserna om de två kvinnorna sammanflätas genom de fotogr
afier som Jeanette har hittat på vinden, de som Matilda lämnat efter sig. Hennes fynd inspirerar henne att ta upp sitt gamla intresse för att måla tavlor igen. När svärmodern sedan får se tavlorna avslöjas en stor hemlighet.
Lånat silver och krossat glas är en varm och charmig roman om livets oväntade vändningar, och om två kvinnors liv som vävs samman av en slump.
En feelgood som ger mersmak.
Ewas sätt att skriva gör mig glad, hon skriver med ett härligt flyt och med mycket charm. Boken är beroendeframkallande och jag sträckläste den och nu väntar jag med spänning på att läsa tredje delen.


ISBN9789175459233
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel


Övriga titlar i Huskvarnaserien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar