onsdag 11 december 2019

En oväntad jul - Natalie Cox


Här har vi nog årets bästa julbok, ja i alla fall enligt mig. Den är varm, charmig och har humor, dessutom knackar kärleken på både på det mänskliga planet som med alla dessa hundar.
Den påminner mig mycket om Lucy Dillons ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar”. en av mina absoluta favoriter inom feelgoodgenren. Jag är hur som helst helt såld på den här totalt underbara berättelsen.
Om du börjar se då till att ha gott om tid på dig, för du vill inte lägga den i från dig. Persongalleriet är helt ljuvligt ihop med alla dessa egensinniga hundar som jag verkligen kan se framför mig. Även miljöskildringarna är så suveräna, ja, det blir som om en film rullar förbi i min hjärna.


Mitt omdöme
Det här är en feelgoodare som har alla de där ingredienserna som måste finnas för att en berättelse i den genren ska bli bra. Den har vänskap, romantik, förvecklingar, lite hundar, och en hel del mod. Jag skrattar, njuter och vill inte att den ska ta slut.
Handling
Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. Singel, med lätt hjärnskakning och tillfälligt hemlös, inser Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusins Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson, men hur illa kan det vara …?

Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. Den gravida beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcolm verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå. Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom?

Nedräkningen till julafton pågår, och Charlies liv har aldrig känts så rörigt – men med lite hjälp av sina nya fyrfota vänner, kanske hon kan lära sig ett och annat om att leva i nuet, omfamna det oväntade och att vara öppen för kärleken …


Författare: Natalie Cox
Titlel: En oväntad jul
ISBN9789177712053
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar