torsdag 12 december 2019

Det hemliga rummet - Eva Swedwnmark & Annica WennströmJag är ett stort fan av Eva och allt hon skriver och när jag vann den här på en Facebook tävling blev jag överlycklig. Och återigen har jag läst en kanonbra bok av henne, den här har hon skrivit med Annica Wennström.

En bok som kallas relationskrim och jag lägger till epitetet feelgoodkrim. Visst finns det spänning och lite läskigheter men på den nivån att man inte behöver ligga och vara rädd.
En otroligt bra uppbyggd story som man inte vill släppa i från sig förrän man vet hur det ska gå. Jag sträckläste den. Ett trevligt persongalleri och fina miljöbeskrivningar, ett handling som förs framåt med ett bra driv. Den blir aldrig tråkig.   

Mitt omdöme
En lite snällare kriminalare med en berättelse om hemligheter som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Många familjehemligheter. Ett bra driv, spänning och en hel del feelgood.Handling
Magda, Amelie, Simona och Vibeke har fått kontakt via Magdas blogg. Nu träffas de för första gången i ett hus Magda ärvt. Hon vill ha sällskap och bjuder in sina bloggvänner. Men vilka är dessa kvinnor egentligen, bakom den bild de skapat på nätet? Och vad händer när deras hemligheter avslöjas?

De söker sig till varandra några varma sommarveckor i Fredrika, en vacker plats i Norrlands inland. Alla bär de på erfarenheter och historier som de valt att dölja. Ska de tillsammans kunna finna en ny trygghet?

Vem kan man lita på – om det nu finns någon man kan lita på? Eller finns hoten, osäkerheten och lögnerna alltid kvar?

Dessutom dröjer det inte länge innan kvinnorna får en känsla av att vara betraktade när de lever sitt stilla liv i huset. Vem smyger omkring i skogsbrynet och vid strandkanten? Är det någon som besöker huset om natten?

Snart hotas den sköra vänskap de byggt upp när en inkräktare slår sig in i deras tillvaro. Och de kan inte stillatigande finna sig i detta …

Det hemliga rummet är en annorlunda ”relationskrim”, om kvinnor som söker vänskap och trygghet. Men kan vänskap och tillit växa i en tillvaro skuggad av övergrepp, död och en ständigt närvarande rädsla?

Fler böcker av författarduon hittar du här

Den här serien får du inte missa


 
Mina tankar om dessa tre hittar du här

Författare: Eva Swedenmark & Annica Wennström
Titlel: Det hemliga rummet
Utgiven avLind & C:o
ISBN:9789177798545
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - Uppläsare: Anna Maria Käll

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar