måndag 9 december 2019

Dotterns berättelse - Armando Lucas Correa


Den här boken ska alla läsas enligt mig. Den är vacker, sorglig och ofattbart brutal men så bra. Den griper tag i mig från första sidan och håller mig i sitt grepp till sista ordet.
Vissa partier i den här romanen är sanna, som till exempel den brutala massakern av hela den franska byn Oradour-Sur-Glane av nazisterna.

Dotterns berättelse är en historia som väcker så mycket känslor i mig, det är 
en hjärtskärande historia om kärlek, överlevnad och hopp och jag blir upprörd och berörd men även förundrad över hur människorna orkade överleva och fortsätta framåt. 

Jag grät och funderade vid ett flertal gånger hur skulle jag ha klarat av det modern gjorde i denna berättelse? En tacksamhetens tanke för hur bra vi har det och att jag inte behöver göra dessa svåra val.

Mitt omdöme: Ett oerhört vackert språk som gör det lätt att sluka boken. En historia som håller hela vägen och som går rakt in i hjärtat. En bok som kommer att finnas med mig länge i mina tankar! 

Jag kan igen varmt rekommendera den och jag ska givetvis läsa Den tyska flickan som är en tidigare bok av författaren.

Tack LB förlag för recensionsex.
Handling
New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.

Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.

Författare: Armando Lucas Correa 
Titlel: Dotterns berättelse
Utgiven av: LB förlag
ISBN:9789177990925
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar