fredag 20 december 2019

Rädda mig från farliga män - S.A LelchukRädda mig från farliga män har blivit 
nominerad till årets bästa översatta kriminalroman 2019 av Svenska deckarakademin, vilket jag har ganska svårt att förstå. Nog måste det finnas bättre storys än den här för det priset.
Visst är den bra, men inte mer än en hygglig vardagsdeckare. Boken är underhållande och stundtals spännande, men däremellan upplever jag den som trög och med lite väl lågt tempo. Slutet kännes inte heller helt ok för min smak, lite väl osannolika saker inträffade.
Jag hade nog för stora förväntningar på den efter allt jag läst. 

Mitt omdöme
Hyfsad vardagsdeckare som inte ger mig någon större wow uppleveler. Men den funkar absolut att slöläsa och jag kan inte låta bli att få associationer till Lisbeth Salander.


Privatutredaren Nikki Griffin är bokhandlare på dagtid. På natten söker hon upp män som misshandlar kvinnor.

Nikki Griffin får i uppdrag att utreda Karen Li, som är anställd vid ett stort techbolag i Silicon Valley. Hon är misstänkt för att ha sålt affärshemligheter. Nikki konfronterar Karen som berättar att det finns män som förföljer henne - farliga män. Innan hon hinner berätta för Nikki vad hon vet går allt fel, dödligt fel, och nu är det Nikki som är i farozonen.

Rädda mig från farliga män är den första boken i en ny actionspäckad serie av S. A. Lelchuk om privatutredaren och bokhandlaren Nikki Griffin, som efter stängningstid skyddar kvinnor från farliga män. Griffin nöjer sig inte med att hjälpa kvinnorna, hon vill även straffa männen - de ska själva förstå hur det är att känna sig sårbar och maktlös.

Tack bokfabriken för rexec.

Författare: S.A Lelchuk 
Titlel: Rädda mig från farliga män
Utgiven avBokfabriken 
ISBN9789178351046
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel - Uppläsare - Katarina Ewerlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar