måndag 16 december 2019

Sommar vid Sommen & Vinter vid Sommen - Camilla Dahlson

 
                                       

Det här är två härliga feelgoodböcker som är lättlästa/lyssnade, språket flyter på och det är två söta små historier om lite vilsna kvinnor som vill få till en förändring i sina liv.
Böckerna lever upp till epitetet feelgodd, de innehåller allt som sig bör i den genren.
Kärlek, intriger, lite svärta och oväntade relationer. Författaren är duktig på att måla upp miljöerna och ge karaktärerna trovärdighet.

Mitt omdöme
Två mysiga och charmiga feelgoodpärlor att krypa upp med i soffan och bara njuta med.
Feelgood som har det lilla extra, härliga miljöer, intriger och den rätta myskänslan. Helt enkelt varning för hög mysfaktor.
Jag har lyssnat på dessa och jag tycker att Anja Lundqvist läser förträffligt.

Handling Sommar vid Sommen
Disa arbetar som ekonom på ett byggbolag i Stockholm. Hon känner sig åsidosatt och utanför på arbetet, och lika ensam på fritiden. 

När en nyanställd kollega värderas högre än Disa är måttet rågat och hon säger upp sig. Hon säljer sin lägenhet och spontanköper en gård vid sjön Sommen för pengarna.
På gården tänker hon starta ett Bed & Breakfast, men det är inte så lätt som hon har trott att få turister att hitta till gården. Hon måste vara kreativ och påhittig för att lyckas och upptäcker snart att det inte heller är det lättaste att hantera vare sig älgar eller akvarellmålning eller grannbonden med de glittrande ögonen.


Handling Vinter vid Sommen
Lisen är en ensamstående tvåbarnsmamma som harvar på med sitt skiftjobb i matbutiken för att få livet att gå ihop. Men så en dag förändras allt -Lisen får helt plötsligt ärva ett spahotell av en okänd kvinna.

Allt visar sig dock inte vara guld och gröna skogar. Finanserna är usla och Lisen, som aldrig drivit vare sig hotell eller spa-anläggning, får glatt improvisera med allt ifrån honungsinpackningar till fiskbehandlingar.

Till sin hjälp har hon stjärnkocken Einar som på ett mystiskt sätt dykt upp när hon som mest behövde det, och till sin "stjälp" den aningen truliga Majken, som tidigare drivit Solhagen och nu vägrar släppa taget.
Kan de tillsammans rädda Solhagen från ruinernas brant?
Vinter vid Sommen är bok nummer två i den härliga feelgood-serien som utspelar sig runt sjön Sommen.

Författare: Camilla Dahlson 
Titlel: Sommar vid Sommen & Vinter vid Sommen 
Utgiven avLind & C:o
ISBN9789178614271 & 9789178614790
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Uppläsare - Anja Lundqvist

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar