söndag 22 december 2019

Minnets slutna rum - Håkan Tängnander & Jan Bertoft


Jag har väldigt svårt att komma in i den här boken. Den kommer aldrig igång tycker jag kanske för att jag upplever att persongalleriet är enormt. Jag har svårt att hålla koll på vem som är vem och dessutom tycker jag det tjatas om samma saker i början. Historien förs inte framåt.
Intrigen känns tunn och det spretar lite för mycket, jag tappar intresset då ledtrådarna inte riktigt håller, de är för vaga för att fånga mitt intresse.
Dock är boken 
spännande och funkar att slöläsa men inte mer för min del.

Mitt omdöme
Lite för spretig och fångar inte mitt intresse.

Handling
Den kände festfixaren, kulturpersonligheten och samhällsdebattören mördas i sin exklusiva lägenhet mitt i centrala Stockholm. Kriminalinspektör Vanja Ek får ansvar över utredningen och regeringskansliet visar plötsligt ett stort intresse för mordet. Samtidigt pyr konflikterna inom polisen under ytan och hon får kämpa hårt med sin osäkerhet som chef, sunkiga attityder mot kvinnor och det ansträngda förhållandet till pressen. Saker kompliceras ytterligare när Vanja stöter på något som väcker minnen till liv från hennes eget, mörka förflutna och frågan är hur det kommer att påverka arbetet.

Minnets slutna rum är första delen i en serie med polisen Vanja Ek, och är en välskriven, skarp och mångfasetterad kriminalroman med flera oväntade vändningar.

Tack Hoi förlag och Jan för att jag fick läsa och recensera. 

Författare: Håkan Tängnander & Jan Bertoft 
Titlel: Minnets slutna rum
Utgiven av: Hoiförlag 
ISBN:9789176970386
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Storytel: Uppläsare - Helena Gezelius 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar