måndag 9 december 2019

Berättelsen om Alice Hart - Holly RinglandJag älskade den här vackert berättade historien om Alice och hela hennes resa genom livet.

För det först, det vackraste bokomslag ever!
För det andra, en mycket starkt berättelse med underbara person- och miljöbeskrivningar som är levande och målande och dessutom har den ett fantastiskt språk. 

För det tredje, jag älskar att varje kapitel inleddes med en vackert tecknad bild samt en beskrivning av en speciell blomma och dess betydelse. 

Första blomman som beskrivs i boken:
Black fire orchid
Betydelse: Önskan att äga
Kräver eld för att blomma. Skjuter skott från lökar som vilat i jorden. Blomman har blodröda strimmor mot en blek botten. Blir svart efter blomning, som om den förkolnat.

Första raden som fångade mig direkt,
"I fjällpanelhuset i slutet av gatan satt nioåriga Alice Hart vid sitt skrivbord framför fönstret och föreställde sig olika att tända eld på sin pappa." 

Mitt omdöme: Historien bjuder på det mesta, kärlek, våld, tragedi, familjehemligheter och försoning. Men dessutom får du massor av Australiensisk natur med dess vidder, öken och mängder av vilda blommor. 
En berättelse som tar tag i mig från start och jag sträckläser denna vackra bok. 
Välskriven, vacker bladvändare. Nu vill jag åka till Australien och se alla dessa ljuvliga växter. Läs den!

Handling:
Alice Hart är nio år gammal när hon blir föräldralös och måste flytta till sin farmor som hon aldrig har träffat. Hennes farmor June driver en blomsterodling och lär henne allt om Australiens inhemska vildblommor och varje blommas betydelse. Blomsterspråket blir ett sätt för Alice att uttrycka det hon inte klarar av att säga med ord.

Hon finner sig tillrätta hos June och de andra kvinnorna på blomsterodlingen, men blir under uppväxten allt mer frustrerad över hur lite hon vet om sin familjs förflutna. När Alice är i tjugoårsåldern får ett oväntat svek hennes tillvaro att rasa samman än en gång. Då ger hon sig av till centrala Australiens storslagna öken för att börja om på nytt och hitta sin egna vägar i livet. Hon tror att hon har funnit vad hon sökte efter när hon träffar en man och förälskar sig. Men vem är han egentligen?

‘Berättelsen om Alice Hart’ spänner över tjugo år och rör sig mellan sockerrörsfält vid kusten, blomfälten i inlandet och Australiens dramatiska ökenlandskap. Det är en berättelse om familjehemligheter, tragedi och svek. Men framför allt är det en berättelse om att hitta modet att ta kontroll över sin egen historia.

Tack Sekwa förlag för att jag fått läsa

Författare: Holly Ringland 
Titlel: Berättelsen om Alice Hart
Utgiven avSekwaförlag
ISBN:9789187917769
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar