söndag 15 december 2019

En grav för två - Anne Holt


Som ett mycket stort fan av Anne Holt har jag länge sett fram emot att stifta bekantskap med hennes nya karaktär Selma Falck. 
Anne är oerhört bra när det kommer till att väva ihop intriger, hon gör det oftast genom att ta upp aktuella teman. i det här fallet handlar historien om den ständigt aktuella dopingproblematiken. Nu är det det norska skidlandslaget som blivit drabbat.

Boken blir till en bladvändare, som har vändningar som gör att man omöjligt kan lista ut slutet, det blir minst sagt överraskande.
Ett lätt språk som flyter på och trots de drygt 400 sidorna är boken slut, lite väl fort kan jag tycka. 

Mitt omdöme
En välskriven deckare som innehåller mord, hämnd och dopning. 
Den är spännande från första till sista sidan med ett driv och med stor trovärdighet. En klyscha som stämmer väl är "bladvändare" Dock tycker jag inte att det här är någon av de bästa av Anne Holt, men klart läsvärd. Kanske hade jag för höga förväntningar.

Handling
Selma Falck har förlorat allt. Sitt yrke, sin familj och sitt hem. Efter en karriär som elitidrottare och senare kändisadvokat bor hon nu i en sjabbig lägenhet med en katt som enda sällskap. Ingen vet var hon befinner sig.

Då ringer det på dörren. Den förmögne och mäktige Jan Morell har ett uppdrag åt henne. Han är mannen som tvingat henne att lämna allt hon äger, men som nu är beredd att ge henne en chans att få livet åter. Hans dotter – Norges främsta kvinnliga skidåkare – har avslöjats i en dopingkontroll och Selma ställs inför en till synes omöjlig uppgift: bevisa dotterns oskuld före den slutgiltiga OS-uttagningen.

Kort därefter hittas en manlig elitskidåkare död. Också han med det förbjudna preparatet i kroppen. Katastrofen för det norska skidlandslaget är total.

Tiden löper snabbt ut för Selma. Och fler människor riskerar att dö.

EN GRAV FÖR TVÅ är den första boken med ANNE HOLTS nya hjältinna, Selma Falck. En aktuell och insiktsfull spänningshistoria där den norska folksjälen står på spel.
Tack Piratförlaget för recex.

Författare: Anne Holt
Titlel: En grav för två
Utgiven av: piratforlaget
ISBN: 9789164206305
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel Inläsare Magnus Roosman
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar