torsdag 30 juni 2022

Ett hjärta i bitar - Elisabeth Andersson

Försommaren övergår i sommar när Tina flyttar från Stockholm till Skåne för att gifta sig med sitt livs kärlek, greven Fredrik af Schelin. Hon har haft en framgångsrik karriär inom Stockholmspolisen och ser fram emot ett sabbatsår. Hon ska bara vara med Fredrik och lära sig allt om sitt nya hem, Carolineborg slott.
Men bara några veckor efter bröllopet inträffar en tragisk händelse. Tina står nu ensam med huvudansvaret för slottets verksamheter, mitt i en bottenlös sorg. När hon får möjlighet att börja hos Skånepolisen, där hon ska stötta en ung polis, Maja Hadzic, tvekar hon inte att tacka ja.

En dag hittas en död man naken i en gödseltank i Brösarp. Det visar sig vara den kände och omtyckte ryttaren Ulf Waldenhök. En framgångsrik nationalidol, som levde ett lyckligt liv med fru och barn på sin lyxiga hästgård vid havet på Österlen, vem kan ha velat döda honom? Tina och Maja får i uppdrag att leda mordutredningen och snart förändras bilden av stjärnryttaren.
Parallellt med mordutredningen försöker Tina komma tillrätta med sin nya tillvaro på slottet, vilket visar sig ha sina utmaningar.

Ett hjärta i bitar är den första delen i en ny deckarserie med polisen och mordutredaren Tina af Schelin på Österlen.


Den här kallar jag nog för en mysdeckare. En snällare variant för dig som inte gillar hårdkokta, blodiga och detaljrika deckare. Med ett bra språk som flyter på bra, trovärdiga miljöer och karaktärer är den rätt småcharmig.
Dock blir det inget wow men trots det väl värd att läsa. 
Jag har läst en tidigare bok av författaren
En stjärna som faller och den gillade jag mycket.Titel: Ett hjärta i bitar
Författare: Elisabeth Andersson
Betyg: 3 🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar