tisdag 21 juni 2022

Gröna Villan - Sofia Rutbäck Eriksson

När pensionärerna på Gröna Villan får höra att verksamheten ska läggas ned vänds hyresgästernas vardag upp och ner. De kan inte acceptera att deras gemenskap ska gå förlorad. Alla har kommit till boendet ensamma, men har tillsammans blivit till en grupp som inte längre kan tänka sig ett liv utan varandra. När ingen annan väg är framkomlig får Gun en idé som innefattar en högst olaglig växtodling i källaren. Men när hon presenterar sin plan tror alla att hon har blivit galen. Inte kan väl respektabla äldre ta till vad som helst för att få behålla zumba, fester och bokcirklar? Eller är det så att målen ibland helgar medlen?Hatten av för Sofia min skrivkompis hos författarakademin.
Gröna Villan är en skruvad, fartfylld och varm berättelse om oväntad vänskap och om vikten av att hålla ihop och stå för det man tror på.
En läsupplevelse utöver det vanliga men fullfräs från första till sista sidan.
Texten och sidorna bara fladdrar förbi och jag måste helt enkelt läsa från pärm till pärm. 

Gröna villans totalt sanslösa karaktärer och deras galna upptåg är något du inte får missa. Jag rekommenderar den till alla som söker vill skratta. En perfekt semesterbok att såväl läsa som att lyssna på. 
En bok som sprider mycket värme och glädje

Titel: Gröna Villan
Författare: Sofia Rutbäck Eriksson
Omdöme: 😂😂😂😂😂

2 kommentarer: