fredag 17 juni 2022

Felsteg - Maria Adolfsson

Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.


Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan.

Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.

Nog kan man nästan tro att landet finns på riktigt och miljöerna känns tvättäkta. Man får följa många intressanta karaktärer som känns nyanserade på ett bra sätt, och då speciellt Karens, både i utredning och kring hennes bakgrund.

Jag gillar att det pusslas i handlingen och att man får klura lite själv vad det är som pågår.
Ser fram emot att läsa mer av denna serie som jag helt hade missat.
Jag har lyssnat på boken och jag gillar Angela Kovács.

Titel: Felsteg Doggerland (del 1)
Författare: Maria Adolfsson
Ljudbok: Angela Kovács
Omdöme: 👍👍👍👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar