fredag 17 juni 2022

Jorden skälver, Marken gungar - Erika Eklund


Det är just när livet ser ut att vända till det bättre som min pappa dör. Jag är 18, han ska snart fylla 45, precis som jag när den här boken kommer ut. Det här är berättelsen om mig och min pappa Uffe. En berättelse om hur vi älskar varandra men där pappas alkoholmissbruk skapar stora konflikter.

Jorden skälver, marken gungar handlar om människan bakom missbruket. Den berättar ärligt och naket om hur relationerna påverkas av alkoholen, men också om hur långt en människas kärlek kan sträcka sig och om ett samhällsproblem som fortfarande är ett av våra absolut största.

Erica Eklund är uppvuxen i Norrköping och lever där tillsammans med sin familj. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och tyska men efter tolv år i skolan startade hon sitt eget företag och arbetar idag som författarcoach och lektör. Jorden skälver, marken gungar är hennes debut.

Först vill jag citera 
 BTJ (Bibliotekstjänst) för jag tycker att de fångat mina känslor av boken på ett exakt sätt.

"Boken är en stark och gripande skildring av den sjukdom, som alkoholism faktiskt kan vara. Författaren vill berätta om människan bakom missbruket och samtidigt som hon skildrar svek och stor sorg, förmedlar hon också en djup kärlek till fadern. Helhetsbetyg: 4."

En oerhört stark bok som är svår att lägga i från sig och som ger mig många tankar. 
Erica förmedlar på ett fint, naket och utelämnande sätt något som många människor fått vara med om. 
Läs och begrunda.

Titel: Jorden skälver, Marken gungar 
Författare: Erika Eklund 
Förlag: Ordberoendeförlag
Omdöme: 🌷🌷🌷🌷

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar