fredag 10 juni 2022

Rekryteringen - Caroline Grimwalker

Ina Farkas, ett hittebarn med trasslig bakgrund, har dragits in i den undre världen där hennes enda barndomsvän har vuxit upp. Paradoxalt nog har hon i samma veva dessutom arbetat som utredare för polisen i Malmö . En dramatisk händelse som gör att hennes två världar kolliderar gör att Ina hamnar i fängelse för mord, men innan hon vet ordet av är hon frisläppt igen och hatad av både poliserna hon brukade jobba med och den kriminella familjen hon var en del av.

När allt ser som mörkast ut funderar Ina på att ta sitt liv, men då anländer ett rekommenderat brev med en förstaklassbiljett till en paradisö och ett helt nytt pass, med ett annat namn Isabella King men hennes bild. Avsändaren är en hemlig organisation som kallar sig Trickster.

Trickster har till synes oändliga resurser och vill värva Ina till sin organisation. De erbjuder henne ett nytt liv om hon antar deras första uppdrag: att infiltrera den svenska extremhögern. Är Ina Farkas villig att offra allt för att bli en Trickster?

Del 1 i Trickster-serien
Vilken käftsmäll! Full gas från börja och jag bara sugs in i intrigen. Det tack vare det rappa språket de välgenomtänkta dialogerna och med ett driv som är helt galet.
Dessutom glimrar det till med en hel del humor emellanåt vilket ger boken ytterligare en dimension.
Det här är en bok som jag tokgillar och betyget hade blivit en fullpottare om det inte var lite väl mycket James Bond här och var.
Jag ser fram emot del 2 så jag får hänga med dessa karaktärer igen.

Tack för rexex.


Titel: Rekryteringen
Författare: Caroline Grimwalker
Omdöme: 4 👍👍👍👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar