söndag 19 juni 2022

Den magiska bokhandeln del 1 - 3 -Anna James

   


"Den magiska bokhandeln är en hyllad serie som är sagoskimrande, fantasieggande och mysigt berättelse om böckernas förtrollande värld.

Del 1 Tilly och bokvandrarna

Följ med på ett magiskt äventyr i böckernas värld. Elvaåriga Tilly tillbringar större delen av sina dagar i sina morföräldrars bokhandel. Ända sedan hennes mamma försvann spårlöst är det i böckernas värld som Tilly har funnit tröst. Men en dag blir alla äventyr hon läst om plötsligt mer verkliga än hon trodde var möjligt. När två av Tillys favoritkaraktärer - Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet - dyker upp i butiken livs levande inser hon att hon har förmågan att följa med dem in i deras berättelser. Hon är en bokvandrare - och kanske kan det hjälpa henne att lösa mysteriet med vad som hänt med hennes mamma? Men alla som gillar att läsa böcker vet att faran kan vänta på nästa sida ...

Tilly och bokvandrarna är första delen i den nya, kritikerrosade serien om Den magiska bokhandeln 


Del 2  Tilly och de förlorade sagorna

Tilly Blad är bokvandrare. Hon kan resa in i böcker och prata med karaktärerna hon möter där - precis som alla andra i hennes familj. I den första boken, Tilly och bokvandrarna, använde hon sina nyfunna förmågor för att lösa mysteriet med sin försvunna mamma. Slutet gott, allting gott. Men nu sätts hon på prov igen ...

Bokvandrarnas hemliga bibliotek, Underbiblioteket, har tagits över av en grupp som vill hindra människor från att bokvandra. Samtidigt läcker det magi från sagornas värld, vilket orsakar fullkomlig kalabalik. För att hitta en lösning reser Tilly och hennes vän Oscar till Paris för att besöka det franska Underbiblioteket och leta efter en alldeles särskild sagobok. De upptäcker att bokkaraktärer har försvunnit, sagor blandats ihop och att mystiska hål i intrigerna dyker upp utan förvarning. Kan Tilly lista ut vad - eller vem - som orsakar kaoset, så att alla sagor får behålla sina lyckliga slut?

Del 3 - Tilly och äventyrskartan 
Det är något märkligt på gång i bokvandrarnas värld. En dag kommer en man in i Blads Bokhandel - bara för att plötsligt glömma vilken bok han letade efter. Tilly och hennes familj börjar genast ana oråd.

Samtidigt får familjen Underwood allt mer makt bland bokvandrarna, och de är fortfarande ute efter Tilly. För att ställa allt tillrätta lämnar Tilly tryggheten i bokhandeln och reser till USA för att tillsammans med sin vän Oskar finna de legendariska arkivarierna. Eller, det är i alla fall planen.

Snart står de öga mot öga med faror som de inte alls var beredda på, och det enda som kan hjälpa dem är deras mod och uppfinningsrikedom. Och några av deras käraste vänner från böckernas värld ...

" en välskriven mellanåldersbok som lyckas bygga upp en spännande magisk värld på ett nyskapande sätt. Utformningen av texten och de tillhörande illustrationerna, av Paola Escobar, tillför extra läsglädje i denna bok som är som gjord för högläsning." Siska Humlesjö, BTJ-häftet nr 21, 2020, om Tilly och bokvandrarna

Vilken underbar, magisk och spännande värld vi får följa med i. Med en passande text till den här genren och med de härliga illustrationerna, av Paola Escobar gör att man sveps med och känner sig som en hemlig gäst i den mysiga bokhandeln.

Den är så charmig och bland det mysigaste och mest magiska jag läst på länge, jag tokälskar den. 
Miljöbeskrivningar och personporträtteringarna är likaså fulländade.

Vill du mysa med barn som högläsningsbok eller vill du bara grotta ner dig i med en kopp choklad och läsa en riktigt feelgood då ska du genast skaffa dig den här boken.
Hoppas på film av de här berättelserna. Jag kommer sitta på första parkett med mina barnbarn.

Del 4 Boksmugglarna släpps i augusti

Tack Harpercollins för läsex

Författare: Anna James
Titel:  Den magiska bokhandeln, 
Tilly och bokvandrarna Tilly och de förlorade sagorna Tilly och äventyrskartan 
Ålder: 9 - 12 år 
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar