fredag 17 juni 2022

SOMMARLOVSTIPS 6-9 årLuna och superkraften- Väderhemligheten(del 4)
Sören Olsson
Förlag: Bookmark


Luna kommer från orten Lilla Vargudden. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor skildrar den aktuella ämnen, som rätten att få vara annorlunda.
Luna, en tjej som helt plötsligt får oanade krafter men är det bara på gott att ha den superkraften?
Det är en gripande, känslosam och spännande berättels.
Dessutom är den underbart illustrerad
Passar till högläsning men även för de som just knäckt läskoden.
Alla Luna böcker är spännande och rekommenderas💚
Mitt bästa Sommarlov Del 3
Lisbeth Pahnke-Airoso Kajsa Hallström
Förlag: spejaforlag


Det här är tredje delen i serien om Beppe, som bygger på författarens egen uppväxt i 50-talets Sverige. Då vuxna hade bestämda åsikter om hur flickor och pojkar skulle vara. Tillsammans med Kajsa Hallströms retro-illustrationer är böckerna om Beppe ljuvliga bokpärlor att högläsa tillsammans.

Det är en mysig bok som passar bra för de som har knäckt läskoden. Lite större bokstäver, lagom långa kapitel med härliga illustrationer i fina färger. Den passar även finfint som högläsningsbok.

💚
Det susar i säven 
Kenneth Grahame
Förlag: Modernistared

Ny illustrerad presentutgåva av en av tidernas största barnboksklassiker
Det susar i säven och dess oförglömliga karaktärer - Mullvaden, Paddan, Vattenråttan och Grävlingen - har i över hundra år charmat barn i alla åldrar och över hela världen. Oavsett om de fyra vännerna ger sig ut på spännande äventyr, är indragna i komiska händelser eller bara kopplar av vid Themsen, så är berättelserna om dem några av de mest älskade i den engelskspråkiga barnlitteraturen.

Denna nyutgåva av Det susar i säven presenteras i svensk översättning av Signe Hallström och med Ernest H. Shepards klassiska illustrationer.
En helt underbar högläsnigsbok som jag läst många gånger både själv och tillsammans med barnen. Nu ska det läsas för barnbarnen.

💚💚💚

Tack för recex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar