onsdag 22 juni 2022

Konservera kärlek och spröda drömmar - Åsa Hallengård

Den före detta elitgymnasten Gunilla för en tynande tillvaro som rektor på ett föräldrakooperativ i en liten förort till Helsingborg. Att hon en gång varit full av liv och framtidsdrömmar är svårt att tro då hon i sakta mak tar sina promenader på stranden, i hopp om att komma över sitt livs kärlek, fotbollsproffset Torsten, som lämnade henne för en karriär i Milano för 49 år sedan. I bagaget bär Gunilla på mörka hemligheter som hon gör sitt bästa för att slippa konfronteras med. Men hur länge kan hon trycka undan dem?

Pensionen närmar sig och med den ensamheten. Hennes bästa vän, virvelvinden Biggan, finns förstås där men oceanerna av ofrivillig tid på egen hand breder ut sig och hotar att översvämma henne. Det enda som håller hennes låga brinnande är skolans planer på att expandera verksamheten med ett högstadium. Men pensionärsföreningen med den retlige Olle i spetsen gör allt för att grusa planerna på utbyggnaden som inkräktar på strandskyddet.

När Gunilla är nära på att ge upp hoppet, knackar ungdomskärleken plötsligt på dörren.


Konserverad kärlek och spröda drömmar är en varm och hoppfull roman om vänskapen och kärlekens helande kraft och om att det aldrig är för sent att våga börja leva.
En härlig och välskriven feelgood med karaktärer som befinner sig i slutet av sin arbetskarriär och som har ett djup som berör och får mig att fundera.

Åsa växlar mellan nu och då och får ihop det på ett snyggt sätt som jag gillar. Jag älskar även att Gunilla är en vardagsnära härlig människa som inte ger avkall på livets goda, kakor!

Tack Åsa och Lb för recensionsex 
Det var mycket kul att få träffas under Stockholmbokhelg 

Titel: Konservera kärlek och spröda drömmar
Författare:  Åsa Hallengård 
Omdöme: 🍰🍰🍰🍰

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar