torsdag 28 november 2019

Draken lyfter i motvind - Frida Moisto


Frida har gjort det igen. Den här boken är bra, riktigt bra till och med! Handlingen ger läsaren mycket spänning och dessutom erbjuds många oväntade vändningar och det är rent omöjligt att klura ut exakt hur det hela ska sluta. Det kallar jag en bra thriller. Katt och råtta ända till slutet.

Huvudpersonen heter Lisa Engströms hon är kriminalkommissarie, hon är en kvinna som är lite som en pitbullterrier, hon viker inte undan för något, dessutom är hon duktig på retar gallfeber på allt och alla
Jag tycker dock att man kan utelämna en del sjukhustermer, som jag inte tycker tillför speciellt mycket till själva storyn. 
Jag kan verkligen rekommendera båda Fridas böcker, och jag ser verkligen fram emot att läsa fler av henne och med tanke på den cliffhangern så kommer det givetvis en tredje, eller hur Frida? =) 

Jag tycker att du ska läsa del ett först för att få ut så mycket som möjligt av storyn.

Mitt omdöme: Spännande, nervkittlande och nagelbitare, precis som en riktigt bra thriller ska vara. En helt underbar karaktär som är allt annat en vad man förväntar sig. Läs de båda om du gillar bra thrillers med fart, tvister och oväntat slut.
Del ett  - klicka och läs min recension


Handling
När Johan Lundblad, Jönköpings inne kille nummer ett, hittas brutalt knivhuggen en varm sommardag, kontaktas Sten Johansson och Lisa Engström omgående. Fallet är av känslig karaktär då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist arbetar på Jönköpingspolisen och är en av Lisa Engströms största fiender.

Lisa försöker svälja sin stolthet och sköta fallet professionellt men Leif är henne på spåren. Snart inser hon att han är så mycket närmare hennes sanning än hon kunnat drömma om. Och avslöjar han henne kommer hon förlora allt. Hur långt är hon villig att gå för att hålla sina hemligheter begravda?

Snart framträder familjeintriger ingen väntat sig och både passion och hat står som mäktiga krafter bakom ett eventuellt motiv. När en person i Johan Lundblads innersta krets hittas mördad förstår polisen att utredningen är större än de först trodde.


Författare: Frida Moisto
Titlel: Draken lyfter i motvind
Utgiven avBokfabriken
ISBN:9789178351589
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Finns som hörbok på Storytel inläsare Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar