torsdag 28 oktober 2021

Magic Vegan, Julbord - sju klassiska turer - Camilla Danilda & Barbara KjellströmMina tankar Jag har länge sagt att vi måste bli bättre på att äta mer grönt. Därför blev jag extra glad över den här fina boken som verkligen överraskade mig positivt.
 

I den finns det lättlagade gröna alternativ som dessutom smakar mycket gott. Till exempel har du den fina ersättaren till sillen, Skärgårdsaubergine som var superenkel att laga. Eller varför inte de goda Chokladdoppade hasselnötsbollarna som är grymt goda.

 

Du kan även testa de juliga vegobollarna av hirs som ser ut som köttbullar.

I slutet av boken hittar du även en vikttabell som gör det lätt att se hur mycket olika mjölsorter väger per dl eller per matsked. Toppen tycker jag.

En härlig och annorlunda receptbok att ge bort till någon som har allt!

 

Boken

Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept.

Magic Vegan JULBORD innehåller tydliga och enkla recept för hemmakocken. Den klassiska julmaten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda både inbitna vegetarianer och veganer på, men också dem som i vanliga fall äter kött. Här får du lära dig att göra skärgårdsaubergine, rulla juliga vegobollar, slå ihop en hemlagad rödbetssallad med äpple, griljera senapsinbakad kålrot, laga krämig Magic Jansson, göra kryddiga ostar som går att hyvla, baka saffranskaka som passar dessertbordet och mycket mycket mer. Maträtterna är testade och godkända av både barn, ungdomar och vuxna som antingen är veganer, vegetarianer, flexitarianer eller köttätare.

Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten. Källa: Magic Vegan - Julbord - Isaberg Förlag AB


Titel: Magic Vegan, Julbord - sju klassiska turer
Författare: Camilla Danilda & Barbara Kjellström 
Fotograf: Patrik Arneke
Förlag: Isabergförlag
Omdöme: 🍆🍆🍆🍆🍆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar