söndag 3 oktober 2021

Det Holländska huset - Ann Patchett

Mina tankar

Först tänkte jag att hm vad är detta för typ av bok vad handlar den om? Jag hade lite svårt att komma in i den och jag snappade inte direkt upp boken kärna. Men sedan...WOW så bra den var. 

Det här är en emotionell läsupplevelse och det kluriga i det hela är att jag inte riktigt får kläm på vad det var som gjorde att jag kände så. 
Boken berättas av Danny och genom honom får vi följa honom och han syster under hela deras liv. 
Det är en resa som tar oss med under hela deras uppväxt och detta holländska hus som har präglat dem båda något oerhört. 

Det här var en bok som är svår att recensera och jag förstår om jag låter flummig. Men räds inte! LÄS den... Den är annorlunda, JA, Men det är också extremt tänkvärd. Jag gillade den oerhört mycket.
Och bara omslaget gör ju att man bara älskar boken.


Boken 

Ann Patchett är tillbaka med sin starkaste bok hittills: en djupt berörande roman om det oupplösliga bandet mellan en bror och en syster, deras barndoms hus och ett förflutet som vägrar släppa taget om dem.
I slutet av andra världskriget börjar Cyril Conroy bygga upp ett enormt fastighetsimperium genom en kombination av tur och skicklighet. Hans första drag är att köpa Det holländska huset, en lyxig egendom i utkanten av Philadelphia. Det som var tänkt som en överraskningspresent till hans fru lägger grunden till familjens rikedom men också deras undergång.

Det holländska huset är berättelsen om ett förlorat paradis. En mästerlig roman om arv, syskonkärlek och förlåtelse.

Tack Bazar för att jag fått läsa 

Författare: Ann Patchett 
Titel: Det Holländska huset 
Utgiven avBazar förlag
Omdöme: 💜💜💜💜 ++
Ljudbok 
Björn Wahlberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar